Goed tempo, maar niet de gewenste resultaten voor Lentink Sports Racing in Mosterdgas

158
jeroen-hilster
Jeroen Hilster - Most | foto© Damon Teerink

Een twaalfde plaats van Colin Velthuizen in de eerste IDM Supersport 600 race, is het beste resultaat van Lentink Sports Racing in Most. Zowel Colin en Jeroen Hilster lieten goede dingen zien op de baan, maar konden dit mede door de nodige pech niet omzetten naar de gewenste resultaten.

De tweede ronde van het IDM Supersport 600 kampioenschap werd verreden op het Autodrom Most. Colin Velthuizen had een aantal weken terug de kans gehad om te testen op dit Tsjechische circuit. Jeroen Hilster kon vanwege zijn blessure niet deelnemen aan deze training. Voor Jeroen, die nog herstellende was van zijn polsbreuk, die hij drie weken geleden opliep in Oschersleben, was het circuit van Most nieuw. Gedurende de trainingen wist beide rijders goede stappen te maken en kwamen ze op de tijdlijsten de top-vijftien binnen. In de kwalificaties kwam het er niet helemaal uit, waardoor Colin als eenentwintigste en Jeroen als drieëntwintigste aan de races moest beginnen.

In de eerste race wisten zowel Colin als Jeroen zich goed naar voren te vechten. Dit resulteerde erin dat beide rijders in een groep van zo’n zes rijders terechtkwamen, die gevecht waren voor plaats elf. Colin wist in de slotfase naar de voorzijde van de groep te rijden en kwam als twaalfde over de finish. Voor Jeroen was de gifbeker, na al zijn eerdere pech al dit seizoen, nog niet helemaal leeg. Twee ronden voor het einde kreeg de coureur uit Lieveren een technisch probleem en kwam daarom niet aan de finish.

In de tweede race wist Colin ook snel plaatsen te winnen en wist hij aan te sluiten bij een groep die aan het strijden was voor plaats tien. Jeroen had ook een goed tempo, maar hij kwam met terugschakelen een keer tussen de versnellingen te zitten en verloor daarmee aardig wat tijd. Jeroen was op weg naar voren richting de punten, toen drieënhalve ronde voor het einde Colin een crash van een andere rijder voor hem niet kon ontwijken. Beide rijders kwamen ten val, waarbij Colin ongedeerd bleef. Vanwege het incident kwam er wel de rode vlag. Colin werd daarom niet in de uitslag opgenomen en Jeroen eindigde als achttiende.

Colin Velthuizen: “Tijdens de vrije trainingen wisten we steeds stapjes te maken, maar ik was niet tevreden over mijn kwalificaties. Voor de eerste race hebben we nog een kleine aanpassing gedaan aan de afstelling. Dit pakte goed uit en leverde mij een twaalfde plaats op. Ook in de tweede race kwam ik goed naar voren, totdat een rijder voor mij crashte en ik hem niet kon ontwijken. Ik hoop dat het naar omstandigheden goed met hem gaat.”

Jeroen Hilster: “Het circuit van Most was nieuw voor mij en samen met mijn nog pijnlijke pols, wist ik vooraf dat het een uitdagend weekend zou gaan worden. Ik was heel tevreden over hoe snel we stappen konden maken. Vooral de eerste kwalificatie was erg goed, maar de tweede kwalificatie werd het niet even te veel voor mijn pols. De eerste race waren in gevecht voor goede punten, toen ik een technisch probleem kreeg. Helaas zat het in de tweede race ook niet mee toen de motor in zijn vrij schoot. Ik hoop dat we in de komende races het geluk meer aan onze zijde hebben.”

De derde ronde van het IDM Supersport 600 kampioenschap staat gepland van 23 t/m 25 juli op het circuit van Schleiz.

Teamberichten
Bovenstaand bericht is een door het genoemde team of coureur ingezonden teambericht. Hiervoor hebben we als Racesport.nl redactie afspraken met het betreffende team of coureur. De geplaatste teksten zijn 1 op 1 overgenomen van het door het team of de coureur ingezonden teambericht. Als Racesport.nl redactie zijn we dan ook niet verantwoordelijk voor zowel de inhoud alsmede ook de tekst.

Ook jouw teambericht op de snelste Nederlandstalige motorsport website en met afstand het best bezochte wegrace medium van Nederland en België? Voor meer informatie en de voorwaarden neem contact met ons op via [email protected]

Racesport.nl Supporter
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter