Bo Bendsneyder heeft de eerste dag van de Pramac Generac Australian Motorcycle GP afgesloten met de zeventiende rondetijd achter zijn naam. Een prima eerste dag voor de Nederlander die vrijdag voor het eerst op een Moto2 machine kennismaakte met het Australische Phillip Island Grand Prix Circuit.

In het Australische voorjaar kan het behoorlijk spoken op Phillip Island, een eiland ten zuiden van Melbourne. Dat bleek vrijdag ook tijden de eerste dag van de Pramac Generac Australian Motorcycle GP. Was het tijdens de eerste vrije training nat, fris en de baantemperatuur slechts 18 graden, hoe anders was het later op de dag tijdens de tweede vrije training toen het droog en zonnig was en de asfalttemperatuur was gestegen naar 32 graden.

Voor Bendsneyder was het vrijdag de eerste keer dat hij met een Moto2-machine op het Phillip Island Grand Prix Circuit in actie kwam; vorig jaar miste hij deze Grand Prix na het ongeval in Japan waarbij hij zijn been brak. Na een zestiende rondetijd in de eerste (natte) vrije training en vervolgens een zeventiende rondetijd tijdens een droge tweede sessie kon de Nederlander dan ook tevreden zijn.

Bo Bendsneyder: “Dit was inderdaad een prima eerste dag. We hadden een topdag met het weer, want ook al is het niet fijn om in de regen te rijden, de informatie die we hebben kunnen inwinnen en de ervaring waren wel goed. Het kan ook zaterdag en zondag regenen – maar misschien ook niet en dan is de informatie van de tweede training ook heel belangrijk. In beide trainingen, onder verschillende omstandigheden, waren we snel. Omdat het voor mij de eerste keer is hier in de Moto2 moest ik even wennen en zoeken naar de lijnen, maar het ritme was goed. In de tweede training hebben we geen nieuwe band gebruikt, dus ook dat is positief. Ik denk dat ik bij mezelf nog wel een paar tienden kan vinden en ook met wat kleine aanpassingen aan de motor, om een iets beter gevoel te creëren, kunnen we nog wel wat winnen. We staan er kort bij en dat is het belangrijkste.”

 

Handige links Pramac Generac Australian Motorcycle Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App