De MTM Kawasaki MotoPort rijders kunnen terugkijken op een geslaagde eerste testdag in 2020. Op het TT Circuit Assen konden Scott Deroue, Koen Meuffels en Jeffrey Buis veel trainingsmeters maken op de Kawasaki Ninja 400. Daarnaast konden de nieuwe slick banden getest worden.

De weersomstandigheden waren uitstekend voor de eerste test in 2020. MTM Kawasaki MotoPort rijders Scott Deroue, Koen Meuffels en Jeffrey Buis mochten op uitnodiging van de KNMV testen op het TT Circuit Assen. Helaas was Yuta Okaya nog niet van de partij, omdat hij vanwege de reisbeperkingen momenteel nog in Japan is.

Er was veel rijtijd voor de coureurs verdeeld over vijf sessies. Deroue, Meuffels en Buis konden daardoor goed werken aan hun ritme op de motor en daarnaast de nieuw slick banden voor het World Supersport 300 kampioenschap testen. Ook zat de snelheid er al snel weer goed in en kon het team met een tevreden gevoel de testdag afsluiten.

Scott Deroue: “Het was fijn om weer op het grote circuit te mogen rijden. We hadden veel rijtijd en vanaf de tweede sessie gingen de tijden snel omlaag. Daar was ik echt wel tevreden mee. We hebben met de nieuwe slicks gereden en daar hebben we ook stappen voorwaarts mee gezet. Het was een goede dag en ik kijk uit naar de komende tests!”

Koen Meuffels: “Na een periode niet gereden te hebben zat het tempo er vrij snel weer in. Het doel van deze test was om de nieuwe banden testen. Dat is gelukt. We hebben veel data verzameld en kunnen nu rustig de opties bekijken voor de volgende test.”

Jeffrey Buis: “Het was een hele mooie dag op het TT Circuit Assen. We hebben heel veel ronden kunnen rijden met nieuwe slick banden. Gedurende de dag hebben we grote stappen gezet en aan het einde van de dag goede rondetijden gereden. Ik ben heel tevreden over deze eerste testdag van 2020!”

MTM Kawasaki MotoPort heeft in juni en juli meer testdagen gepland in de voorbereiding op het raceseizoen 2020, waarvan het nog onduidelijk is wanneer dat gaat beginnen.

 


Speel mee met het MotoGP Jaarspel. Minimaal 1.750 Euro aan prijzen!

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek of door onderstaande QR-code te scannen.* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App