Glenn van Straalen heeft de afgelopen weken weer kunnen trainen op het TT Circuit Assen. Woensdag 27 mei kwam de 19-jarige coureur in actie met de Yamaha R3 van EAB Ten Kate Racing. Afgelopen weekend maakte Glenn trainingsmeters op de Kawasaki ZX-6R van NIWA Racing.

Glenn van Straalen had met zijn Yamaha R3, waarmee hij gaat rijden in de WK Supersport 300 klasse, al getest op de TT Junior Track in Assen. Woensdag 27 mei kreeg de coureur uit Hoogkarspel de kans om te testen met de Yamaha R3 op het TT Circuit Assen tijdens een trainingsdag georganiseerd door de KNMV. De weersomstandigheden waren prachtig, waardoor Glenn met het team veel zaken kon proberen met de afstelling. Het was al met al een zeer nuttige en leerzame testdag.

Glenn: “Het was een prachtige dag om te trainen! We hebben veel meters gemaakt met de Yamaha R3 van het EAB Racing Team. Beetje bij beetje vinden we het juiste gevoel weer terug en we hebben ook stappen gemaakt met de setup. Blij met deze dag met dank aan de KNMV en het TT Circuit Assen!”

Afgelopen weekend, 5 t/m 7 juni, was Glenn opnieuw in Assen. Nu met de Kawasaki ZX-6R van NIWA Racing, het team waarmee hij in 2017 Nederlands kampioen werd. Glenn zal met deze motor gaan uitkomen in de ONK SuperCup 600 klasse van de OW Cup. Helaas zat het weer deze keer niet mee. Gedurende de trainingsdagen viel er veel regen, maar konden er ook een aantal sessies op een droge baan verreden worden.

Glenn: “Het was goed om te kunnen rijden, alleen was het erg jammer van het weer. Het gevoel was zeker niet slecht. We hadden graag een grotere stap gemaakt, maar was dat was niet mogelijk vanwege de beperkte droge rijtijd. Ik denk dat we tevreden mogen met de meters die we gemaakt hebben. Het werkt weer erg prettig samen met NIWA en daar ben ik blij om!”

In de komende periode zal Glenn meer gaan trainen om zich zo optimaal voor te bereiden op een mogelijk raceseizoen.

 


Speel mee met het MotoGP Jaarspel. Minimaal 1.750 Euro aan prijzen!

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek of door onderstaande QR-code te scannen.* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App