Manuel González heeft zaterdagmiddag pole position behaald in de WorldSSP 300 klasse op Portimão voor Victor Steeman en Galang Hendra Pratama. De Spanjaard kan dit weekend al het kampioenschap op zijn naam schrijven.

De laatste kwalificatiesessie die zaterdag op het Autódromo Internacional do Algarve op het programma stond was die voor de World Supersport 300 klasse. De fel schijnende zon boven het Portugese circuit zorgde voor hoge temperaturen en uitdagende omstandigheden voor de jonge coureurs.

Groep A
Al na een aantal minuten was er een tweetal crashes te zien. Na twee minuten ging Andrea Longo onderuit bij het ingaan van bocht 1, iets wat Kevin Hartmann twee minuten later ook overkwam. Weer een minuut later ging het mis voor Filippo Rovelli ter hoogte van bocht 15 waardoor er binnen vijf minuten al drie crashes te zien waren.

Galang Hendra Pratama reed uiteindelijk een 1’55.873 wat op dat moment de snelste rondetijd van het weekend was. Achter de Indonesiër reed verdedigend kampioene Ana Carrasco de tweede tijd voor Manuel Bastianelli en Koen Meuffels. De vijfde tijd kwam op naam van Unai Orradre met verder Livio Loi, Jan-Ole Jähnig, Nick Kalinin, Kevin Sabatucci en Ton Kawakami in de top tien. Dion Otten kwam niet verder dan de negentiende rondetijd en zal deel moeten nemen aan de Last Chance Race.

Groep B
Al het hele weekend ligt het tempo in de B groep hoger en ook in de Superpole sessie bleek dat het geval te zijn. Leider in het kampioenschap Manuel González reed een 1’55.345 en behaalde daarmee pole position; de Spanjaard kan dit weekend al de WorldSSP 300 titel in de wacht slepen met de raceweekenden op Magny-Cours en het Losail International Circuit nog te gaan.

Victor Steeman deed er alles aan maar moest uiteindelijk anderhalve tiende toegeven op de Spanjaard, desondanks kwalificeerde de Nederlander zich als tweede. Scott Deroue kwam in deze sessie naar de derde tijd met verder Andy Verdoïa, Bruno Ieraci, Marc García, Beatriz Neila (die nog te maken kreeg met een lekke achterband), Samuel di Sora, Jeffrey Buis en Joel Kelso in de top tien.

Een vroege crash was er voor Hugo de Cancellis, hij ging onderuit ter hoogte van bocht 5 maar bleef ongedeerd. Echter ging het aan het einde van de sessie opnieuw mis voor de Fransman, ditmaal in bocht 8 waardoor zijn sessie ten einde kwam.

Later vandaag om 16:15 uur Nederlandse tijd rijden de coureurs die zich niet hebben gekwalificeerd een Last Chance Race, de volledige race gaat zondagmiddag eveneens om 16:15 uur van start.

 

Handige links Acerbis Portuguese Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App