Manuel Gonzalez (Groep A) en Victor Steeman (Groep B) hebben zaterdagochtend in Jerez de snelste rondetijden laten noteren tijdens de derde vrije training van de Acerbis Spanish Round.

Zoals gebruikelijk kwamen de WorldSSP 300 coureurs in twee groepen in actie.

Groep A
In deze groep werd de snelste rondetijd op de klok gezet door de Spanjaard Manuel Gonzalez voor Jan-Ole Jahnig, Marc Garcia, Ana Carrasco en Nederlander Robert Schotman.

Koen Meuffels sloot deze sessie af met de dertiende rondetijd achter zijn naam terwijl Dion Otten de vijftiende rondetijd liet noteren.

Groep B
In deze groep was het opnieuw Victor Steeman die iedereen zijn wil oplegde en met een snelste rondetijd van 1’52.730 na afloop de lijst aanvoerde. Achter de KTM coureur waren het Dorren Loureiro, Maximilian Kapler, Unai Orrade en Scott Deroue die de top vijf completeerden.

Finn de Bruin noteerde in deze sessie de achttiende rondetijd terwijl Jeffrey Buis geen rondetijd achter zijn naam kreeg vanwege een crash in de eerste ronde. Ondanks dat het een flinke klapper was, de Kawasaki coureur een beetje dizzy lopend door het gravel de plaats van de crash verliet bleek er bij terugkeer in de paddock niets aan de hand.

 

Handige links Acerbis Spanish Round Jerez:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App