Manuel González (Groep A) en Andy Verdoia (Groep B) hebben zaterdagochtend in de derde vrije training voor de WorldSSP klasse op MotorLand Aragón de snelste rondetijd gereden. Robert Schotman en Victor Steeman werden de beste Nederlanders. 

Zaterdagochtend om 10:10 uur gingen de twee derde vrije trainingen van start voor de World Supersport 300 klasse op MotorLand Aragón in Spanje. Het was nog behoorlijk koud met temperaturen onder de 10°C wat op vrijdagochtend nog zorgde voor zeer hoge bandenslijtage.

Groep A
Manuel González sloot deze vijftien minuten durende sessie als snelste af met een 2’07.491 voor Hugo de Cancellis en Omar Bonoli. Robert Schotman werd de beste Nederlander met de vierde rondetijd voor Marc Luna Bayen en Galang Hendra Pratama. Verder eindigden Nick Kalinin, Gohara Kawakami, Ferran Hernández Moyano en Ana Carrasco in de top tien. Koen Meuffels kwam naar de twaalfde tijd, Dion Otten noteerde de twintigste rondetijd.

Groep B
In de tweede WorldSSP 300 groep was het de Fransman Andy Verdoïa die met een 2’08.150 de snelste rondetijd achter zijn naam mocht schrijven voor Nederlander Victor Steeman en Mateo Pedeneau. Scott Deroue klokte de vierde rondetijd voor Filippo Rovelli en Maximilian Kappler. Verder eindigen Jacopo Facco, Daniel Blin, Jack Hyde en Jeffrey Buis in de top tien. Finn de Bruin kwam naar de zeventiende rondetijd.

De kwalificatie voor de WorldSSP klasse gaat om 12:20 uur van start.

Handige links Motocard Aragon Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App