Manuel Gonzalez vertrekt zondag op het Misano World Circuit Marco Simoncelli vanaf de pole in de WorldSSP 300 klasse. De Spanjaard was zaterdag het snelst tijdens de twee onder wisselvallige omstandigheden verreden Superpole sessies. Victor Steeman is zondag met de vierde plaats de best geklasseerde Nederlander op de startgrid.

Groep A
De 29 WorldSSP 300 coureurs uit deze groep begonnen op een volledig droge baan aan hun Superpole sessie. Nadat er halverwege de sessie al op delen van het circuit een paar regendruppels vielen zorgde een korte maar hevige regenbui vervolgens voor een vroegtijdig einde van deze kwalificatie sessie.

Het was Manuel Gonzalez die op het moment dat het echt begon te regenen de lijst aanvoerde voor Ana Carrasco, Galang Hendra Prata, Jan Ole Jähnig en Hugo de de Cancellis.

Koen Meuffels bezette de zesde plaats terwijl Robert Schotman bleef steken op de zevende plaats. De coureur uit Dordrecht baalde misschien wel het meeste van de regen, hij was namelijk op weg naar een flinke verbetering van zijn eigen snelste tijd totdat hij in de laatste sector in het gedrang kwam. In de daaropvolgende ronde leek Schotman opnieuw zijn tijd te gaan verbeteren maar halverwege de ronde werd het te gevaarlijk en moest iedereen vanwege de regen van het gas af.

Dennis Koopman kwam naar binnen met de zestiende rondetijd achter zijn naam terwijl de in Nederlandse dienst rijdende Nick Kalinin misschien wel de grootste pechvogel werd, de Oekraïner kreeg voorafgaand namelijk een straf aan zijn broek vanwege inhalen onder geel tijdens de derde vrije training. De Kawasaki coureur moest hierdoor de eerste 10 minuten van de sessie verplicht binnen blijven, en net op het moment dat hij de baan op mocht kwamen de eerste regendruppels naar beneden. Kalinin wist dan ook niet verder te komen dan de negenentwintigste en laatste plaats op de lijst.

Groep B
Ondanks dat de regen niet doorzette werd deze Superpole sessie wel verreden als een WET practice. Reed Gonzalez in de eerste groep nog een snelste rondetijd van 1’49.646, de rondetijden in deze sessie bleven daar ver van verwijderd. Leek de baan gedurende de sessie beter en beter te worden, precies halverwege begon het opnieuw te regenen en leken ook in deze sessie de snelle rondetijden tot het verleden te behoren. Niet bleek echter minder waar, het bleef bij een kort en licht regenbuitje en niet veel later doken veel coureurs dan ook alweer onder hun eigen tot dan toe snelste rondetijd. Niet iedereen bleek echter goed met deze omstandigheden om te kunnen gaan, zo waren er bekende namen die in de slotfase van de sessie nog niet in de voorste gelederen waren te vinden.

Terwijl op het moment dat de finishvlag gezwaaid het opnieuw begon te regenen was het Andy Verdoïa die het gelukkigst of het best met de omstandigheden was omgegaan en de lijst aanvoerde voor Nederlander Victor Steeman, Vocino, Tom Bramlich en Jeffrey Buis.

Deroue wist in de laatste ronde nog op het nippertje de top tien binnen te komen en de sessie als negende af te sluiten. Finn de Bruin sloot deze sessie af met de eenentwintigste rondetijd achter zijn naam.

Stargrid
Aangezien de grote verschillen tussen Groep A en Groep B ( meer dan 1%) zal de startgrid bepaald worden aan de hand van de snelste vijftien coureurs uit beide groepen. Gonzalez vertrekt hiermee zondag vanaf de pole voor Verdoïa, Carrasco, Steeman en Hendra Pratama.

Buis vertrekt vanaf de tiende plaats op de grid, Meuffels vanaf de elfde, Schotman van de dertiende, Deroue vanaf de achttiende.

Met een eenendertigste en tweeënveertigste plaats op de gecombineerde lijst wisten Koopmans en De Bruin zich niet rechtstreeks te plaatsen bij de eerste dertig coureurs die zich rechtstreeks kwalificeerden, zij zullen later op de dag beiden uitkomen in de Last Chance race waar zich alsnog kunnen plaatsen voor de zondag te verrijden hoofdrace indien ze bij de eerste zes eindigen.

 

Handige links Pata Riviera Di Rimini Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App