In Silverstone gaan zondagmiddag om 15:30 uur (NL tijd) de lichten op groen voor de twaalfde Moto2 race van het seizoen. Hieronder lees je een aantal statistieken en leuke wetenswaardigheden voorafgaand aan de Britse Moto2 wedstrijd.

Alex Marquez heeft zich dit seizoen, samen met de Sachsenring en Brno, voor de derde keer op pole gekwalificeerd. Tijdens de twee voorgaande keren wist de Spanjaard de race vanaf de pole te winnen. Marquez’s beste Moto2 resultaat op Silverstone is een vierde plaats, een klassering die hij in het seizoen 2015 wist te behalen.


Dit is de twaalfde pole van Alex Marquez in zijn Grand Prix-carrière en de negende pole sinds hij in 2015 de overstap maakte naar de Moto2 klasse. Tijdens de acht voorgaande Moto2 poles heeft Marquez zes keer na afloop van de race op het podium gestaan, waaronder vier overwinningen.


De enige coureur die na de kwalificatie op pole de Moto2 race op Silverstone heeft weten te winnen, is Pol Espargaró in 2012.


Jorge Navarro heeft zich als tweede gekwalificeerd, wat zijn beste kwalificatieprestatie is sinds hij eerder dit jaar twee keer op pole stond in Spanje en in Frankrijk. In beide races eindigde hij destijds op de tweede plaats.


Augusto Fernandez completeert de eerste startrij, zijn vierde frontrow start in zijn Grand Prix-carrière en zijn beste kwalificatieresultaat sinds hij eerder dit jaar op pole stond in Catalunya.


Remy Gardner, die zich vorig jaar op Silverstone als tweede kwalificeerde, start vanaf de vierde plaats op de grid. Dit is zijn beste kwalificatieresultaat sinds hij dit seizoen op pole stond op Assen.


Xavi Vierge heeft zich als vijfde gekwalificeerd en dat is de vijfde keer dit jaar dat hij zich op de eerste twee startrijen heeft weten te kwalificeren.


Tweede in de tussenstand Tom Lüthi, die in Q2 ten val kwam, heeft zich als twaalfde gekwalificeerd, wat overeenkomt met zijn slechtste kwalificatieresultaten van het seizoen in Duitsland en Tsjechië. Dit zijn de slechtste kwalificatieresultaten voor de Zwitser in de Moto2 klasse sinds Japan in 2017 toen hij vanaf de dertiende plaats op de grid aan de race moest beginnen.

 

Handige links GoPro British Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App