Thomas Gradinger heeft zaterdag de snelste rondetijd gereden in de Superpole sessie voor de WorldSSP klasse op MotorLand Aragón en daarmee pole position behaald voor Federico Caricasulo en Randy Krummenacher. Jaimie van Sikkelerus was de beste Nederlander met de zestiende tijd, Glenn van Straalen kwalificeerde zich als negentiende.

Zaterdag om 11:40 uur ging de 25 minuten durende Superpole sessie van start voor de World Supersport klasse op MotorLand Aragón. Na een zeer koele start van de dag liet de zon zich langzaam maar zeker zien waardoor de temperatuur opliep.

In de WorldSSP klasse zijn er geen kwalificatiebanden waardoor de coureurs gedurende de 25 minuten moeten proberen om alles uit hun normale racebanden te halen.

Het was Thomas Gradinger die in de slotfase met een 1’53.972 uiteindelijk pole position op zijn naam wist te schrijven voor Federico Caricasulo en Randy Krummenacher. Achter het drietal zorgden Jules Cluzel en Isaac Viñales voor een volledig uit Yamaha’s bestaande top vijf. Verder wisten Raffaele de Rosa, Lucas Mahias, Corentin Perolari, Hikari Okubo en Hannes Soomes zich in de top tien te kwalificeren. Jaimie van Sikkelerus werd opnieuw de beste Nederlander met de zestiende tijd, Glenn van Straalen kwam naar de negentiende tijd. Rob Hartog is inmiddels in Barcelona geopereerd en zal er alles aan doen om er komend weekend in Assen weer bij te zijn.

Crashes waren er voor Gaetan Matern, Xavier Navand en Corentin Perolari. Alle drie coureurs bleven uiteindelijk ongedeerd.

De WorldSSP race op MotorLand Aragón gaat zondag om 12:15 uur van start.

Handige links Motocard Aragon Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App