Op Circuit de Barcelona – Catalunya gaan zondagmiddag om 12:20 uur de lichten op groen voor de zevende Moto2 race van het seizoen. Hieronder lees je een aantal statistieken en leuke wetenswaardigheden voorafgaand aan de Spaanse Moto2 wedstrijd.

Augusto Fernandez heeft zich voor het eerst in zijn Grand Prix-carrière gekwalificeerd op pole en is de twaalfde Spaanse coureur die zich sinds de introductie van de Moto2 klasse in 2010 op pole weten te kwalificeren.


De afgelopen zes jaar heeft de rijder die zich in de Catalaanse GP op pole heeft gekwalificeerd in de Moto2 klasse, ook de race gewonnen.


Tom Lüthi heeft zich voor de derde achtereenvolgende keer op de tweede plaats gekwalificeerd en het is ook zijn derde start vanaf de eerste rij tot nu toe dit seizoen.


Sam Lowes completeert de eerste startrij. Dit is Lowes’s derde start vanaf de eerste rij dit jaar (Argentinië en Amerika).


Jorge Navarro (Speed Up) is op de tweede startrij de best gekwalificeerde niet-Kalex-coureur. Speed Up heeft twee keer een Moto2 race weten te winnen in Catlunya. Andrea Iannone wist in 2012 vanaf de vierde startplaats de race op zijn naam te schrijven terwijl Fabio Quartararo vorig jaar vanaf de pole de wedstrijd won.


Fabio Di Giannantonio heeft zich als vijfde gekwalificeerd, het beste kwalificatieresultaat in  zijn eerste seizoen. Dit is de tweede opeenvolgende keer dat er een Rookie op de tweede startrij staat nadat Nicolo Bulega zich als tijdens de vorige Grand Prix in Mugello als vierde kwalificeerde.


Alex Marquez, die in 2017 in Catalunya zijn tweede Moto2 race won, heeft zich als zesde gekwalificeerd, wat zijn slechtste kwalificatieresultaat is sinds zijn negende plaats op de grid eerder dit seizoen in Qatar. Hij wil zondag de eerste coureur worden, sinds Miguel Oliveira eind 2017, die drie opeenvolgende Moto 2 races weet te winnen.


Kampioenschapsleider Lorenzo Baldassarri heeft zich als zevende gekwalificeerd, wat de vijfde keer dit jaar is dat hij zich niet heeft kunnen kwalificeren binnen de top zes.


Bo Bendsneyder kwalificeerde zich als veertiende, dit is niet alleen het beste kwalificatie resultaat van de Nederlander in dienst van NTS RW Racing GP maar tevens zijn beste kwalificatie resultaat sinds zijn debuut begin 2018 in de Moto2 klasse.

 

Handige links Gran Premi Monster Energy de Catalunya:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App