De oplettende Racesport.nl bezoeker heeft het ongetwijfeld al gezien in het wekelijkse Racesport.nl TV-overzicht, de Eurosport programmering van de Gran Premio d’Italia Oakley wijkt behoorlijk af van het reguliere schema zoals we die de afgelopen Grand Prix weekenden gewend waren. Eurosport heeft ons hier dinsdagmiddag een verklaring voor gegeven.

Als Nederlandse MotoGP fans kunnen we ook dit seizoen – als één van de weinige landen – de trainingen, kwalificaties en races van het MotoGP wereldkampioenschap grotendeels volgen via het vrij toegankelijke Eurosport 1. Helaas zal dat komend weekend tijdens de Gran Premio d’Italia Oakley niet het geval zijn.

In het kort komt het erop neer dat de vrije trainingen aanstaande vrijdag uitsluitend te volgen zijn via de Eurosport player (zonder commentaar). Ook zaterdag zullen de vrije trainingen en kwalificaties te volgen zijn via de Eurosport player, echter wel voorzien van Nederlands commentaar. De warm-up sessies en de drie zondag te verrijden races zullen in hun geheel te volgen zijn op Eurosport 2.

De reden van deze programmering houdt verband met uitzendverplichtingen rond Roland Garros. Eurosport heeft ons laten weten dat er nog een kans bestaat dat de vrije trainingen en kwalificaties zaterdag toch zullen worden uitgezonden via Eurosport 2. Dit is afhankelijk van de beschikbaarheid van regieruimtes tijdens de Grand Slam en dit hangt weer af van het wedstrijdverloop. Indien beschikbaar zullen deze vrije trainingen en kwalificaties dan tevens op Eurosport 2 worden uitgezonden.

  • Vrijdag: vrije trainingen uitsluitend live te volgen via de Eurosport player (zonder commentaar)
  • Zaterdag: vrije trainingen live te volgen via de Eurosport player (met NL-commentaar) met een kans op uitzending op Eurosport 2 (met NL-commentaar)
  • Zondag: Warm-up sessies en races live te volgen via Eurosport 2 en via de Eurosport player (beiden met NL-commentaar)

Met deze berichtgeving hopen we jullie vooraf op de hoogte te brengen en duidelijkheid te geven omtrent de tv programmering rondom de Gran Premio d’Italia Oakley welke aanstaande weekend verreden wordt op het circuit van Mugello in Italië.

Speciaal voor de MotoGP fans die hierdoor de LIVE TV-uitzendingen moeten missen zullen we als Racesport.nl verslag doen van de kwalificaties en races in Mugello middels een LIVE BLOG.

 

Handige links Gran Premio d’Italia Oakley:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Extra link: Gran Premio d’Italia Oakley dit weekend niet op Eurosport 1

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App