In Mugello gaan zondagmiddag om 12:20 uur de lichten op groen voor de zesde Moto2 race van het seizoen. Hieronder lees je een aantal statistieken en leuke wetenswaardigheden voorafgaand aan de Italiaanse Moto2 wedstrijd.

Marcel Schrötter heeft zich voor de derde keer in zijn Grand Prix-carrière op pole gekwalificeerd. De twee andere keren waren in Qatar en Amerika eerder dit jaar.


Marcel Schrötter staat nu op de tweede plaats in de lijst van Duitse coureurs met de meeste pole positions in Moto2 klasse achter Stefan Bradl (zeven pole positions).


Tom Lüthi heeft zich als tweede gekwalificeerd, zijn eerste back-to-back eerste startrij in de Moto2 klasse sinds Valencia 2016 en Qatar 2017.


Lüthi heeft twee keer op het podium gestaan in de Moto2 klasse in de Mugello, hij was derde in 2012 en de tweede in 2017.


De winnaar van de Franse GP, Alex Marquez, voltooit de eerste startrij, dit is voor het eerst sinds 2017 toen hij zich vier keer op de eerste rij heeft gekwalificeerd.


De tweede startrij wordt aangevoerd door Nicolo Bulega, dit is zijn beste kwalificatieresultaat tot nu toe in zijn eerste jaar in de Moto2 klasse.


Jorge Navarro, die de laatste drie races op het podium wist te eindigen, heeft zich als vijfde gekwalificeerd. Het is de vierde keer op rij dat hij zich binnen de top zes kwalificeert.


De tweede rij wordt afgesloten door Luca Marini, zijn beste kwalificatieprestatie sinds hij vorig jaar op pole stond in Valencia.


De kampioenschapsleider Lorenzo Baldassarri, die twee keer (2016 en 2018) op het podium stond in de Moto2 in Mugello, heeft zich als vijftiende gekwalificeerd, wat gelijk staat aan zijn slechtste kwalificatieprestaties uit Amerika eerder dit jaar.

 

Handige links Gran Premio d’Italia Oakley:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Extra link: Gran Premio d’Italia Oakley dit weekend niet op Eurosport 1

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App