Gran Premio Michelin de Aragon: Sunday Guide Moto2

114
bo-bendsneyder
Bo Bendsneyder - Aragon | foto© Randy van Maasdijk

In Aragon gaan zondagmiddag om 14:30 uur de lichten op groen voor de veertiende MotoGP race van het seizoen. Hieronder lees je een aantal statistieken en leuke wetenswaardigheden voorafgaand aan de Moto2 wedstrijd op het Motorland Aragon Circuit.

De huidige leider in het kampioenschap, Alex Marquez, heeft zich voor de vierde keer dit seizoen op pole weten te kwalificeren. De vorige drie keren waren op de Sachsenring, Brno en Silverstone. Marquez zijn beste resultaat in de Moto2 klasse op Motorland Aragon is een tweede plaats in 2016. Dit was tevens de eerste keer dat hij op het podium eindigde in deze klasse.


Dit is Alex Marquez zijn dertiende pole in zijn Grand Prix carrière en de tiende sinds zijn deelname in de Moto2 klasse in 2015. Sinds zijn negen vorige pole positions in de Moto2 klasse heeft Marquez zes keer na afloop van een race op het podium mogen staan, hiervan vier keer als winnaar.


Er zijn maar twee coureurs die niet vanaf een pole hebben gewonnen op Motorland Aragon in de Moto2 klasse: Simone Corsi (2012) en Migel Oliveira (2017).


De winnaar van de laatste twee races, Augusto Fernandez, heeft zich op de tweede plaats gekwalificeerd, wat tevens zijn beste kwalificatieresultaat is sinds zijn pole in Catalunya eerder dit jaar. Daarnaast is dit Fernandez zijn vijfde start op de voorste rij in zijn GP carrière. Hij maakt kans om de achtste coureur te worden die drie wedstrijden op rij wint in de Moto2 klasse.


De winnaar en poleman vorig jaar in Aragon, Brad Binder, heeft zich als derde gekwalificeerd. Dit is zijn vierde start op de voorste rij sinds zijn deelname in de Moto2 klasse in 2017. Na zijn laatste drie starts vanaf de voorste rij eindigde hij op het podium, waarvan twee overwinningen.


Luca Marini heeft zich als vierde gekwalificeerd. Dit is zijn beste resultaat sinds zijn tweede startplaats in Duitsland eerder dit seizoen.


Derde in het kampioenschap, Tom Lüthi, heeft zich als vijfde gekwalificeerd, wat zijn beste resultaat is tijdens zijn negende bezoek aan Motorland Aragon in de Moto2 klasse.


Jorge Navarro, die zijn tweede Moto3 race in Aragon (2016) won – tevens zijn meest recente Grand Prix overwinning – maakt de tweede startrij compleet als best geklasseerde Speed-Up coureur, wat tevens de zevende keer dit jaar is dat hij vanaf de voorste twee rijen mag starten.

 

Handige links Gran Premio Michelin de Aragon:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App