Gran Premio Michelin de Aragon: Sunday Guide Moto3

8
carlos-tatay
2019 Red Bull MotoGP Rookies Cup kampioen Carlos Tatay | foto© Rene Vos

In Aragon gaan zondagochtend om 11:20 uur de lichten op groen voor de veertiende Moto3 race van het seizoen. Hieronder lees je een aantal statistieken en leuke wetenswaardigheden voorafgaand aan de Moto3 wedstrijd op het Motorland Aragon Circuit.

Na het doorkomen van Q1 heeft Aron Canet zich voor de vijfde keer in de Moto3 op pole position weten te kwalificeren, gelijk met Tony Arbolino die op de tiende plek staat in de lijst van coureurs met het meest behaalde pole’s in deze klasse sinds de introductie in 2012.


Alex Rins (in 2013) en Jorge Martin (vorig jaar) zijn de enige coureurs die gewonnen hebben nadat zijn vanaf pole vertrokken in de lichtgewicht klasse op Motorland Aragon. Na zijn laatste vier pole positions heeft Canet maar eenmaal punten weten te behalen, dit was in Qatar eerder dit jaar na het eindigen op de derde plek.


Dit is de eerste pole voor een KTM-coureur sinds Jaume Masia eerder dit jaar op Termas de Rio Hondo het snelst was tijdens de kwalificatie en de derde in totaal dit seizoen.


Daarnaast is dit KTM haar tweede pole op Motorland Aragon in de Moto3 klasse en de eerste sinds Alex Rins in 2013.


Ai Ogura heeft zich als tweede gekwalificeerd, dit is zijn beste kwalificatie resultaat sinds zijn twee na beste kwalificatie resultaat in Catalunya dit jaar en de derde keer dat hij vanaf de eerste rij mag starten.


2019 Red Bull MotoGP Rookies Cup kampioen Carlos Tatay, die dit weekend met een wildcard in Aragon aan de start verschijnt, heeft zich als derde gekwalificeerd. Dit is tevens zijn beste resultaat en eerste keer dat hij vanaf de frontrow mag vertrekken terwijl dit pas zijn tweede Grand Prix start is.


Jakub Kornfeil heeft zich als vierde gekwalificeerd, dit is zijn beste resultaat sinds hij vierde werd afgelopen jaar in Australië.

Celstino Vietti heeft zich voor de tweede keer, naast Misano, als vijfde gekwalificeerd. Dit is de vijfde keer dit jaar dat Vietti zich in de top zes weet te kwalificeren.


Dit is de eerste keer dat er tenminste vier KTM-coureurs zich binnen de top vijf hebben weten te kwalificeren sinds vorig jaar in Motegi


Alonso Lopez heeft zich als zesde gekwalificeerd, wat tot aan vandaag zijn beste resultaat is in zijn Grand Prix carrière.


De leider in het kampioenschap, Lorenzo Dalla Porta, welke maar één keer eerder in Motorland punten heeft weten te behalen middels een dertiende plek, heeft zich als twaalfde gekwalificeerd. Dit is de vierde keer dit jaar dat hij buiten de top tien kwalificeert.

 

Handige links Gran Premio Michelin de Aragon:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App