Op zondagmiddag 12.20 uur zal de laatste Moto2 race van het seizoen verreden worden op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia. Hieronder lees je een aantal leuke feiten en weetjes voorafgaand aan de Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana.

Met een nieuw ronderecord op zak wist Jorge Navarro voor de vierde keer dit seizoen een pole position op zijn naam te zetten, hij deed dit eerder al in Jerez, Le Mans en Phillip Island. Hij hoopt zondag zijn eerste overwinning op thuisgrond te behalen.


Voor Speed Up is dit hun vijfde pole van 2019, nadat Fabio Di Giannantonio in San Marino ook al de eerste plek trainde. Alleen in 2010 werden er door het team meer poles behaald, zes stuks.


Jorge Martin is met zijn tweede startplaats de hoogst geklasseerde KTM rijder. Dit is voor de rookie zijn tweede front row start en zijn tot nog toe beste resultaat.


Stefano Manzi vertrekt zondag vanaf de derde plaats, zijn beste kwalificatie sinds hij in 2017 de overstap maakte naar de Moto2 en zijn eerste front row start. Daarnaast is het ook de eerste front row voor een MV Agusta in de Moto2. Manzi heeft twee keer eerder in Valencia gereden, in 2015 (Moto3) en 2017 (Moto2), alleen wist hij nog nooit punten te scoren.


Met Navarro, Martin en Manzi, is het voor het eerst sinds Qatar 2012 dat er geen Kalex rijders op de eerste rij starten.


Luca Marini kwalificeerde zich op de vierde plek, de negende keer dit seizoen dat hij vanuit de top zes start. Vorig jaar vertrok hij in  Valencia vanaf pole, maar crashte toen in de openingsronde.


De derde man in het kampioenschap, Tom Lüthi, start voor de tweede race op rij vanaf P5. De vorige race vocht hij zich naar het podium.


Fabio Di Giannantonio zien we terug op de zesde positie, de zevende keer dit jaar een startplek op de eerste twee rijen.


Enea Bastianini, die vanaf de negende plek vertrekt, is de voornaamste rivaal van landgenoot Di Giannantonio voor de titel van Rookie of the Year, maar ook Martin is nog in de running voor die titel.


Brad Binder, de man op P2 in het kampioenschap hoopt op zondag de achtste rijder te worden die 3 (of meer) races achtereen winnen in de Moto2 klasse. Hij vertrekt vanaf de zevende plaats.

 

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App