Op zondagmorgen 11.00 uur zal de laatste Moto3 race van het seizoen verreden worden op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia. Hieronder lees je een aantal leuke feiten en weetjes voorafgaand aan de Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana.

Andrea Migno heeft zich voor het eerst op pole gekwalificeerd. Hij start zijn 100e Grand Prix race dus vooraan en wordt hiermee de tiende Italiaan die van pole mag vertrekken in de Moto3 klasse.


Sinds de introductie van de Moto3 klasse, wist alleen Jorge Martin zijn pole position in 2017 om te zetten in een overwinning op het Ricardo Tormo circuit. Daarnaast is Martin de enige in de lichtste klasse die een race wist te winnen op een Honda.


Met zijn pole werd Migno de twaalfde polesitter dit seizoen, waarmee er het record van meeste polesitters na de 11 in Australië werd verbeterd naar 12.


De poleman van de twee voorgaande races, Marcos Ramirez, start zondag vanaf de tweede plek, zijn vijfde front row start van het seizoen. Dit is de eerste keer dat hij drie races achter elkaar vanaf de eerste rij gaat starten.


Jaume Masia heeft zich als derde gekwalificeerd, zijn beste prestatie sinds hij eerder dit jaar van pole vertrok in Argentinië, waarna hij ook zijn eerste en tot dusver enige overwinning op zijn naam schreef.


Tweede in het kampioenschap en thuisrijder Aron Canet eindigde zijn kwalificatie op P4. Canet kwalificeerde zich dit seizoen al tien keer binnen de top zes. Zijn eerste pole position behaalde hij in 2017 in Valencia.


Na zijn eerste podium in Sepang, kwalificeerde Sergio Garcia zich zaterdag op de vijfde plek, daarmee evenaart hij zijn beste kwalificatie, eerder dit seizoen in Motegi.


Filip Salac vertrekt vanaf de zesde positie, zijn beste kwalificatieresultaat tot nog toe.


Moto3 wereldkampioen Lorenzo Dalla Porta begint zijn laatste Moto3 race vanaf P7. Zijn doel op zondag is de eerste Moto3 rijder worden die vier Moto3 races op rij wint.


Tony Arbolino, die derde staat in het kampioenschap, kwalificeerde zich op een twaalfde plek, de zevende keer dit jaar dat hij van buiten de eerste drie startrijen moet beginnen aan zijn race.

 

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App