Na twee lastige trainingsdagen met wisselde weersomstandigheden is het tijd om vooruit te kijken naar de tweede Moto2 race van het seizoen op het Termas de Rio Hondo circuit in Argentinië.

Onderstaand een aantal leuke wetenswaardigheden voorafgaand aan de wedstrijd.

– Xavi Vierge staat voor het eerst in zijn Grand Prix carrière op pole. Hij wordt hiermee de tiende Spaanse rijder die in de Moto2 klasse vanaf pole mag vertrekken.

– Lorenzo Baldassarri heeft zich als tweede gekwalificeerd, waarmee hij zijn beste kwalificatieresultaat evenaart, de vorige race in Qatar begon hij ook vanaf P2.

– Op P3 vinden we Danny Kent, die voor het eerst in zijn Moto2 carrière vanaf de front row mag beginnen aan de race. Hiermee werd ook het beste kwalificatieresultaat behaalt voor Speed Up sinds Simone Corsi vorig jaar in Frankrijk P3 wist te behalen.

– Vooraan de tweede startrij staat Mattia Pasini, die dit weekend aan zijn 100e Moto2 race zal gaan beginnen. Vorig jaar crashte de Italiaan in Argentinië, maar wist uiteindelijk nog wel als 20e te finishen.

– Jorge Navarro mag zijn race vanaf de vijfde positie beginnen, waarmee hij zijn beste startpositie in de Moto2 klasse evenaart.

– Winnaar van de openingsrace in Qatar, Francesco Bagnaia, start vanaf P15 op de grid, wat zijn slechtste startplek is sinds vorig in Phillip Island, toen de Italiaan vanaf P17 moest starten.

– De laatste vier jaar heeft de Moto2 winnaar van de Argentijnse Grand Prix ook de wereldtitel op zijn naam geschreven.

 

Handige links Gran Premio Motul de la República Argentina:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag