Gran Premio Motul de la Republica Argentina: Moto3 Sunday Guide

16
livio-loi
Livio Loi (11) en Jakub Kornfeil (84) | foto© Avintia Racing

Na twee lastige trainingsdagen met wisselde weersomstandigheden is het tijd om vooruit te kijken naar de tweede Moto3 race van het seizoen op het Termas de Rio Hondo circuit in Argentinië.

Onderstaand een aantal leuke wetenswaardigheden voorafgaand aan de wedstrijd.

– Tony Arbolino behaalde voor het eerst de Moto3 pole en werd daarmee de zevende Italiaanse rijder die sinds de start van de Moto3 klasse in 2010 vanaf de eerste positie mag beginnen. Arbolino is daarnaast de eerste coureur die in 2000 of later is geboren en vanaf de pole mag beginnen aan een race.

– De hoogst geklasseerde KTM-rijder op de grid is Marco Bezzecchi, die voor het eerst in zijn Grand Prix carrière vanaf de front row zal starten.

– Gabriel Rodrigo zal vanaf de derde plaats aan de race beginnen en is daarmee de eerste Argentijnse rijder die vanaf de front row begint in zijn thuisland sinds sinds Sebastián Porto (250 cc, 1999). Hij hoopt de eerste Argentijn te worden die een race in Argentinië op zijn naam zal schrijven sinds Benedicto Caldarella (500cc, 1962).

– Startend vanaf P4 is het Adam Norrodin, die zijn beste kwalificatieresultaat behaalde en ook meteen het beste resultaat door een Maleisiër neerzette sinds Khairul Idham Pawi derde werd in Mugello in 2016.

– Op de vijfde plaats vinden we Enea Bastianini, die vorig jaar in Termas de Rio Hondo crashte maar zijn weg vervolgde en de race alsnog als 27e eindigde.

–  Fabio Di Giannantonio zal vanaf P6 starten, zijn beste kwalificatie sinds hij vorig jaar in Misano vanaf de derde plaats aan de wedstrijd mocht beginnen.

– Jorge Martin, leider in de tussenstand van het kampioenschap, kwam in de kwalificatie niet verder dan een negende plaats, zijn slechtste kwalificatie sinds hij vorig jaar in Oostenrijk van P13 moest starten. Hij hoopt zijn derde achtereenvolgende overwinning in de Moto3 klasse te behalen.

 

Handige links Gran Premio Motul de la República Argentina:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag