Na twee lastige trainingsdagen met wisselde weersomstandigheden is het tijd om vooruit te kijken naar de tweede MotoGP race van het seizoen op het Termas de Rio Hondo circuit in Argentinië.

Onderstaand een aantal leuke wetenswaardigheden voorafgaand aan de wedstrijd.

– Jack Miller start voor de eerste keer in zijn carrière vanaf de pole, dat doet hij tijdens zijn 50e Grand Prix start in de koningsklasse. Hij is de eerste Australiër die vanaf P1 start sinds Casey Stoner in Australië in 2012 en de eerste Ducatist van een Independent Team.

– De pole van Miller is de tweede op rij van een Independent Team rijder nadat Johann Zarco in Qatar ook al vanaf de eerste plek mocht starten.

– Dani Pedrosa is de hoogstgeplaatste Honda rijder met de tweede plaats op de grid. Hij crashte vorig jaar uit de race in Argentinië terwijl hij met Zarco streed voor P4.

– Diezelfde Zarco kwalificeerde zich als derde en is de snelste Yamaha op de grid, wat ook zijn zesde achtereenvolgende front row start betekent.

– Vooraan de tweede startrij vinden we Tito Rabat, die zijn beste kwalificatie ooit reed.

– Alex Rins start vanaf P5, ook hij behaalde zijn beste kwalificatieresultaat ooit.

– Marc Marquez start voor het eerst sinds 2014 – toen Termas de Rio Hondo op de MotoGP kalender kwam – niet vanaf de pole. Hij crashte vorig jaar in Argentinië nadat hij de eerste drie ronden aan de leiding lag.

– Aleix Espargaró mag vanaf een zevende positie vertrekken, zijn beste startpositie sinds hij vorig jaar vanaf P4 vertrok tijdens de Japanse Grand Prix.

– Kampioenschapsleider Andrea Dovizioso heeft zich op de achtste plaats gekwalificeerd. De Italiaan hoopt de eerste Ducati rijder te worden die de eerste twee MotoGP races van het seizoen wint.

– De winnaar van vorig jaar, Maverick Viñales, begint de race vanaf de negende plaats op de grid.

– De laatste elf MotoGP races zijn gewonnen door Ducati en Honda rijders: Dovizioso (5), Marquez (5) en Pedrosa (1).

 

Handige links Gran Premio Motul de la República Argentina:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag