Op het Autódromo Termas de Río Hondo in Argentinië gaan zondagmiddag om 18:20 uur de lichten op groen voor de tweede Moto 2 race van het seizoen. Hieronder lees je een aantal statistieken en leuke wetenswaardigheden voorafgaand aan de wedstrijd.

 

Xavi Vierge heeft zich voor de tweede keer in zijn Grand Prix-carrière en voor de tweede opeenvolgende keer op Termas de Rio Hondo op pole gekwalificeerd. Hij wil zondag zijn eerste Grand Prix winnen en de eerste Spaanse coureur worden sinds Alex Marquez in 2017 in Japan voor het laatst voor een Spaanse Moto2 zege zorgde. Vierge stond vorig jaar in Argentinië voor de tweede keer op het podium (tweede plaats) in zijn Grand Prix-carrière.


De laatste coureur die in Argentinië de Moto2 race heeft gewonnen vanaf de pole is Johann Zarco in 2015.


Marcel Schrötter, die eerder deze maand op pole position stond in Qatar, start vanaf de tweede plaats op de grid. Dit is de eerste keer dat Schrötter drie races op rij vanaf de eerste startrij mag beginnen sinds Italië, Catalunya en Assen vorig jaar.


Sam Lowes, die in Termas de Rio Hondo al twee keer op het Moto2 podium stond, heeft zich op de derde plaats gekwalificeerd, wat zijn beste kwalificatieresultaat is sinds hij zich vorig jaar in Austin als tweede wist te kwalificeren.


De tweede startrij wordt aangevoerd door Alex Marquez, zijn beste kwalificatieresultaat sinds hij vorig jaar in Maleisië op de pole stond.


Tom Lüthi, die naast Lowes en Vierge de derde rijder is van de huidige Moto2 grid is die al eens op het podium stond op Termas de Rio Hondo, heeft zich als vijfde gekwalificeerd. Dit is zijn beste kwalificatieresultaat in de Moto2 klasse sinds hij in 2017 zich in Oostenrijk als vijfde kwalificeerde.


De tweede startrij wordt gecompleteerd door Brad Binder, de hoogst geklasseerde KTM coureur. Het is zijn beste kwalificatieresultaat sinds hij vorig jaar ook vijfde werd in Australië.


De winnaar van de openingsrace in Qatar, Lorenzo Baldassarri, start vanaf de achtste plaats op de grid, wat zijn slechtste kwalificatieresultaat is sinds hij vorig jaar 13e was in Maleisië.


De best gekwalificeerde Moto2 rookie op de grid is Nicolo Bulega, hij kwalificeerde zich als negende. Dit is zijn beste kwalificatie resultaat in de Moto2 klasse tot nu toe.

 

Handige links Gran Premio Motul de la República Argentina:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Replicahelmen 15% korting | Tenkateshop.com

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App