Op het Autódromo Termas de Río Hondo in Argentinië gaan zondagmiddag om 17:00 uur de lichten op groen voor de tweede Moto 3 race van het seizoen. Hieronder lees je een aantal statistieken en leuke wetenswaardigheden voorafgaand aan de wedstrijd.

 

Jaume Masia heeft zich voor het eerst op pole gekwalificeerd, de Spanjaard deed dit in zijn 23e start in zijn nog jonge Grand Prix carrière. Dit is ook de eerste pole voor een Spaanse coureur in de klasse op Termas de Rio Hondo. Masia is vastberaden om zondag na afloop van de race tevens voor het eerst in zijn Grand Prix-carrière op het podium te mogen plaatsnemen.


Masia’s pole op Termas de Rio Hondo is de eerste voor een KTM-rijder in Moto3 op het Argentijnse circuit sinds Brad Binder in 2016.


Sinds de introductie van Termas de Rio Hondo in 2014 op de MotoGP kalender heeft geen van de Moto3 coureurs die zich op pole hadden weten te kwalificeren een dag later de race weten te winnen.


Aron Canet, die op pole stond in Qatar, start vanaf de tweede plaats op de grid, wat zijn eerste back-to-back voorste rij kwalificatie is sinds Misano en Aragon vorig jaar.


Tony Arbolino, die vorig jaar in Argentinië op pole stond, start vanaf de derde plaats op de startgrid en is de hoogst geklasseerde Honda coureur. Dit is zijn beste kwalificatieresultaat sinds hij vorig jaar in Valencia op de pole stond. Arbolino streeft ernaar om zondag voor het eerst op het podium te komen in zijn Grand Prix-carrière.


De tweede startrij wordt aangevoerd door Lorenzo Dalla Porta, het is de tweede opeenvolgende keer dat hij zich op de eerste twee rijen heeft weten te kwalificeren.


Niccolo Antonelli staat net als tijdens de Grand Prix in Qatar voor de tweede opeenvolgende keer op de vijfde plaats op de grid.


De tweede startrij wordt gecompleteerd door Andrea Migno, zijn beste kwalificatieresultaat tot nu toe in zijn Grand Prix carrière. Hij was vorig jaar weliswaar ook zesde tijdens de kwalificatie in Spanje, maar destijds moest hij vanaf de achttiende plaats op de grid aan de wedstrijd beginnen vanwege een penalty.


De enige huidige Moto3 coureur op de grid die al eens een Moto3 race op Termas de Rio Honda won, Romano Fenati, kwalificeerde zich als zevende, zijn beste kwalificatieresultaat in de klasse sinds hij in 2017 vijfde werd in Australië. Dit wordt de 99e start van Fenati in de Moto3 klasse.


De leider in de tussenstand en winnaar van de eerste Moto3 race van het seizoen in Qatar, Kaito Toba, start vanaf de achtste plaats op de grid. Het is de eerste keer dat hij back-to-back start vanaf de eerste drie rijen op de grid.

 

Handige links Gran Premio Motul de la República Argentina:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Replicahelmen 15% korting | Tenkateshop.com

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App