Op het Misano World Circuit Marco Simoncelli gaan zondagmiddag om 12:20 uur de lichten op groen voor de twaalfde Moto2 race (13e GP) van het seizoen. Hieronder lees je een aantal leuke feiten en statistieken.

Francesco Bagnaia heeft zich dit jaar voor de vijfde keer op pole gekwalificeerd. Na zijn vier vorige pole positions won hij de race drie keer; zijn vierde pole position was twee weken geleden op Silverstone, maar de race werd afgelast.


Marcel Schrötter start vanaf de tweede startplaats, zijn zesde front-row startplaats tijdens zijn 105e Grand Prix race in de Moto2 klasse. Dit is Schrötter’s beste kwalificatieresultaat sinds hij eerder dit seizoen tweede werd in Assen.


Mattia Pasini, die in 2007 de 125cc-race op Misano won en hier vorig jaar op pole stond, heeft zich als derde gekwalificeerd, zijn beste kwalificatieresultaat sinds hij eerder dit jaar derde werd in Brno.


De tweede startrij  wordt aangevoerd door Fabio Quartararo, zijn beste kwalificatie sinds hij dit jaar derde werd in Oostenrijk en de beste voor een Speed Up-coureur in de Moto2 klasse op Misano.


Brad Binder, die twee jaar geleden de Moto3 race op Misano won, is op de vijfde plaats de hoogstgeplaatste KTM-rijder. Dit is een evenaring van zijn beste kwalificatieresultaat omdat hij eerder dit seizoen ook vijfde werd in Barcelona.


Jorge Navarro voltooit de tweede startrij, wat zijn beste kwalificatieresultaat is sinds hij vierde werd in Oostenrijk.


Miguel Oliveira, die de tweede plaats inneemt in de tussenstand van het kampioenschap, start vanaf de 9e plaats op de grid, wat de vijfde keer is dat hij zich dit jaar heeft gekwalificeerd op één van de eerste drie startrijen.

 

Handige links Gran Premio Octo di San Marino e della Riviera di Rimini:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App