Op het Misano World Circuit Marco Simoncelli gaan zondagochtend om 11:00 uur de lichten op groen voor de twaalfde Moto3 race (13e GP) van het seizoen. Hieronder lees je een aantal leuke feiten en statistieken.

Jorge Martín heeft zich dit jaar voor de achtste keer op pole gekwalificeerd en de zeventiende keer in zijn Grand Prix-carrière. Dit is ook zijn 11e front-row start van het seizoen – één minder dan het gehele seizoen 2017; zijn slechtste kwalificatieresultaat was eerder dit jaar toen hij zich als negende kwalificeerde in Argentinië. Vorig jaar crashte hij uit de race op Misano, terwijl hij vocht voor de derde plaats.


Dit is de 11e pole voor Honda tot nu toe dit seizoen. Slechts drie coureurs hebben gewonnen van de pole tijdens de GP van San Marino in de Moto3 klasse: Sandro Cortese (2012), Enea Bastianini (2015) en Brad Binder (2016).


Gabriel Rodrigo, die tijdens zijn vier bezoeken aan Misano geen punten heeft gescoord, begint vanaf de tweede plaats op de grid, wat zijn beste kwalificatieresultaat is sinds hij vorig jaar ook tweede was op Phillip Island. Dit is zijn derde front-row start dit seizoen tot nu toe.


Arón Canet voltooit de eerste startrij, wat zijn beste kwalificatieresultaat is sinds hij eerder dit jaar tweede werd in Austin. Hij crashte vorig jaar in Misano in de 21e ronde van de race, terwijl hij op de vierde plaats reed.


Op de tweede rij staat Fabio Di Giannantonio, die vorig jaar tijdens de GP van San Marino op de derde plaats eindigde. Dit is Di Giannantonio’s beste kwalificatieresultaat sinds hij eerder dit jaar de op twee na snelste was tijdens de kwalificatie in Jerez was.


Enea Bastianini, die in 2015 de eerste van zijn drie Grand Prix-overwinningen in Misano behaalde, is de enige coureur in het huidige veld die op dit circuit in de Moto3 klasse heeft gewonnen. Hij start vanaf de vijfde plaats, wat zijn beste kwalificatieresultaat is sinds hij dit seizoen derde werd op de Sachsenring.


Kampioenschapsleider Marco Bezzecchi kwalificeerde zich als zesde op de grid, wat zijn beste kwalificatieresultaat is sinds hij op de pole stond in Oostenrijk. Vorig jaar crashte hij tijdens de GP van San Marino uit de race.


Niccolò Antonelli, die in 2015 in Misano als derde over de streep kwam in 2015, heeft zich als 15e gekwalificeerd als op de grid, wat zijn slechtste kwalificatieresultaat is sinds hij eerder dit jaar 19e was in Duitsland.

 

Handige links Gran Premio Octo di San Marino e della Riviera di Rimini:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App