Granado behaalt E-pole op Circuit Ricardo Tormo in Valencia

63
Eric Granado - Circuit Ricardo Tormo Valencia | foto© Randy van Maasdijk

Eric Granado heeft vrijdagmiddag pole position behaald in de MotoE klasse op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia. In de slotfase van de E-pole sessie was de Braziliaan het snelst voor Matteo Ferrari en Bradley Smith.

Vrijdagmiddag stond de kwalificatiesessie voor de MotoE klasse als laatste op het programma op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia. De zon was inmiddels achter de wolken verdwenen waardoor men voorzichtig moest zijn met het opwarmen van de banden, met name omdat we dit jaar al veel high-siders hebben gezien.

Lucas Mahias, die dit weekend Niki Tuuli vervangt binnen het Ajo MotoE team, kwam in deze E-pole sessie niet in actie. De Franse WorldSSP coureur was tijdens de vrije training ten val gekomen en liep daarbij een vingerblessure op.

Het venijn van deze E-pole sessie – waarbij alle coureurs slechts één snelle ronde kunnen rijden zoals de vroegere Superpole sessie – zat in de staart waarin de beslissing viel. Eric Granado was uiteindelijk met een 1’40.615 het snelst en behaalde daarmee zijn eerste pole voor Matteo Ferrari – racewinnaar in Misano – en Bradley Smith. Jesko Raffin, die dit weekend dus niet plaatsneemt op de NTS in de Moto2 klasse, kwalificeerde zich als vierde voor Hector Garzó en Xavier Simeon. Verder eindigden Nicolo Canepa, veteraan Sete Gibernau, Alex de Angelis en Josh Hook in de top tien.

De eerste MotoE race van het weekend op het Circuit Ricardo Tormo gaat zaterdagmiddag om 16:15 uur van start.

 

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App