Eric Granado en het Forward Racing Team hebben hun samenwerking per direct beëindigd. De plaats van de Braziliaanse Moto2 coureur zal vanaf komend weekend tijdens de Oostenrijkse Grand Prix binnen het Italiaanse team ingenomen worden door de Spanjaard Isaac Viñales.

Het Forward Racing Team heeft middels een officieel persbericht bekend gemaakt dat men per direct de samenwerking met Eric Granado beëindigd heeft en dat zijn plaats vanaf komend weekend tijdens de elfde Grand Prix van het seizoen op de Oostenrijkse Red Bull Ring ingenomen zal worden door de 24-jarige Spaanse coureur Isaac Viñales.

Granado, dit seizoen bezig aan eerste volledige seizoen in de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap, kende hier dit seizoen tot nu toe nog weinig succes. De Braziliaan kende de nodige pech en wist tijdens de Italiaanse Grand Prix in Mugello met een negentiende plaats in de race zijn beste resultaat te scoren. Naast het starten in de Moto2 klasse is de Braziliaan ook een vaste deelnemer in het Braziliaanse wegracekampioenschap als coureur in de Superbike klasse, de klasse waar hij momenteel aan de leiding gaat in tussenstand.

De geruchten waren er al enige tijd dat de samenwerking allesbehalve vlotjes verliep, iets dat na de Tsjechische Grand Prix in Brno nu dus geresulteerd heeft in een vroegtijdige breuk tussen team en coureur. De belangrijkste reden van de breuk zou zijn, het actief zijn in twee verschillende competities en het hierbij ontbreken aan het stellen van prioriteiten.

Lang heeft Forward Racing echter niet hoeven zoeken naar een vervanger. De eerder dit seizoen voor het SAG Team uitkomende Isaac Viñales zal per direct de plaats van de Braziliaan in gaan nemen. De neef van MotoGP coureur Maverick Viñales kwam de afgelopen Grand Prix in Brno verrassend al niet meer in actie nadat ook hij in onmin was geraakt met zijn team.

Isaac Viñales is momenteel bezig aan zijn derde seizoen in de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. Na in de Moto3 klasse vier keer op het podium te zijn geëindigd en in 2014 met de zevende plaats zijn beste klassering wist te behalen in de eindstand van het kampioenschap blijven topklasseringen vooralsnog uit in de Moto2 klasse.

Na in 2016 als vierentwintigste en in 2017 als tweeëntwintigste te zijn geëindigd in het kampioenschap bezet Viñales momenteel met zeven gescoorde WK punten de tweeëntwintigste plaats in de tussenstand (veertiende plaats in Argentinië en elfde plaats in Amerika).

Giovanni Cuzari – Forward Racing teameigenaar: “Het is nooit gemakkelijk om een vervanging van een rijder aan te kondigen gedurende het seizoen, zeker niet als we het hebben over een beleefd en professioneel persoon als Eric. Het hele team wil hem dan ook bedanken voor zijn toewijding tijdens de weekenden waarin we hebben samengewerkt. Als een coureur ervoor kiest om tegelijkertijd actief te zijn in twee verschillende kampioenschappen – in het geval van Granado in het WK en het Braziliaans wegracekampioenschap – moeten er prioriteiten gesteld worden. Eric staat momenteel op de eerste plaats in de tussenstand van het Braziliaanse Superbike Championship, daarom is het belangrijk dat hij zich volledig inzet om deze uitdaging te winnen. Wij zijn echter van mening dat hij zich door deze dubbele inspanning niet volledig kan concentreren op de WK wedstrijden. Wij wensen hem het beste voor zijn toekomstige avonturen en bedanken hem voor zijn professionaliteit en fantastische houding, zowel in de pitbox als ook op het circuit. Granado wordt vanaf de Oostenrijkse GP vervangen door Isaac Viñales die het team een warm welkom heet. Isaac zit momenteel in zijn derde jaar in het Moto2 klasse, en heeft tijdens zijn carrière met verschillende machines gereden, wat hem hopelijk helpt om zich snel aan te passen aan onze Suter MMX. Ons doel is om hem in de best mogelijke positie te brengen zodat hij zijn ware potentieel kan laten zien en mee kan strijden binnen de top vijftien.”

Handige links eyetime Motorrad Grand Prix von Österreich:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl