Granado wint opnieuw in Valencia, eerste FIM MotoE World Cup titel voor Ferrari

46
eric-granado
Eric Granado (51) en Bradley smith (38) - Valencia race 2 | foto© Randy van Maasdijk

Eric Granado heeft zondagmiddag in Valencia ook de tweede FIM MotoE World Cup race op zijn naam geschreven voor Bradley Smith en Hector Garzo. Matteo Ferrari had aan de vijfde plaats in deze laatste race van het seizoen voldoende om de allereerste FIM MotoE World Cup titel veilig te stellen.

Diskwalificatie
Voorafgaand aan de laatste MotoE race van het seizoen, zondagmiddag in Valencia, werd bekend dat de zaterdag als tweede geëindigde Hector Garzo gediskwalificeerd was vanwege een te lage bandenspanning in de race. Deze beslissing had de nodige gevolgen voor de titelstrijd aangezien Garzo nog één van de drie kandidaten was voor de titel met twaalf punten achterstand op leider Matteo Ferrari.

Race
Bij de start van de race was het Bradley Smith die de leiding nam terwijl Josh Hook en Xavier Xavier Simeon meteen al ten val kwamen.

Smith wist meteen een gaatje te slaan op de achter hem rijdende Eric Granado, Matteo Ferrari, Alex de Angelis en de in de eerste race van het weekend gediskwalificeerde Hector Garzo.

Granado, winnaar van de eerste race, wist de achterstand op de aan de leiding vervolgens weer dicht te rijden terwijl Garzo, De Angelis, Ferrari, Mike di Meglio en Sete Gibernau achter het tweetal een verbeten strijd uitvocht voor de derde plaats in de race.

Met nog drie ronden te gaan wist Granado aan het achterwiel te komen van Smith, de Braziliaan probeerde het vervolgens een aantal keren om de leiding over te nemen van de Brit maar het duurde tot in de laatste ronde alvorens Granado slaagde in zijn opzet. Smith deed vervolgens nog wel een verwoede poging maar Granado wist stand te houden en zo zijn tweede zege van het weekend te behalen.

Garzo werd op vier seconden derde voor De Angelis en Ferrari die aan deze vijfde plaats voldoende had om de allereerste FIM MotoE World Cup titel veilig te stellen.

De zesde plaats in deze race kwam op naam van Di Meglio voor Gibernau, Mattia Casadei, Nico Terol en Jesko Raffin.

Na afloop van de race zagen we winnaar Granado iets te enthousiast een feestje vieren langs de baan. De Braziliaan trok zijn machine bij het maken van een burnout onderuit, ja en dan merk je hoe zwaar zo’n MotoE machine is als je deze weer op wilt tillen.

 

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App