Enea Bastianini heeft vrijdag tijdens de eerste dag van de Gran Premio de Europa de snelste rondetijd op de klok gezet. De Italiaan was na twee vrije trainingen het snelst voor Sam Lowes en Joe Roberts. NTS RW Racing GP-coureur Bo Bendsneyder noteerde vrijdag op Circuit Ricardo Tormo de achttiende rondetijd.

Enea Bastianini is sterk begonnen aan het dertiende Grand Prix weekend van het seizoen. De Italtrans Racing coureur en de na dit seizoen naar de MotoGP klasse overstappende Italiaan noteerde een snelste ronde van 1’36.804 en verwees daarmee in de laatste minuten van de tweede vrije training Sam Lowes naar de tweede plaats op de lijst.

De derde rondetijd van de dag werd op de klok gezet door de Amerikaan Joe Roberts voor Lorenzo Baldassarri, Fabio Di Giannantonio, Remy Gardner, Jorge Martin, Simone Corsi, Hector Garzo terwijl Marco Bezzecchi tijdens deze eerste dag de top tien completeerde.

Bo Bendsneyder sloot de vrijdag in Valencia af met de achttiende rondetijd achter zijn naam.

Racesport.nl Liveblog
Een uitgebreider verslag van deze en alle andere actie tijdens de eerste dag van de Gran Premio de Europa in Valencia is te vinden in de nieuwe Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – vrijdag.

Handige links Gran Premio de Europa 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App