Nadat er vrijdag in Le Mans al een dienstdoende marshal werd getroffen door een hartaanval en op zijn post aan de gevolgen hiervan overleed vond er zaterdagochtend een dramatisch tafereel plaats op de hoofdtribune nabij start/finish. Een onwel geworden toeschouwer werd een kwartier lang gereanimeerd, echter zonder resultaat.

Zaterdagochtend voorafgaand aan de tweede dag van de SHARK Helmets Grand Prix de France vochten de hulpdiensten op de hoofdtribune van het Le Mans circuit voor het leven van een toeschouwer. Na ongeveer een kwartier reanimeren werd duidelijk dat de hulp niet mocht baten.

Na ongeveer een kwartier stopte het medisch team met reanimeren en bedekte de persoon met vervolgens met een wit laken. Ongeveer tien minuten later werd de persoon door andere hulpdiensten afgevoerd. Hoewel er nog geen officieel bericht naar buiten is gebracht door de Franse organisatie of Dorna lijkt het gezien het beeld en de gevolgde procedure – dat recht tegenover het mediacentrum plaatsvond en vanuit daar te zien was door de aanwezige journalisten en fotografen – dat de persoon in kwestie is overleden, maar zoals al gezegd is er nog geen officiële bevestiging.

De tribune werd tijdens het reanimatie proces afgesloten voor de aankomende fans, maar werd onmiddellijk nadat het slachtoffer was afgevoerd heropend.

Vrijdagochtend was er ook al een sterfgeval op het circuit in Le Mans: Een 58-jarige dienstdoende marshal werd op zijn post getroffen door een hartaanval. Ook hier mocht medische hulp niet meer baten waarna Dorna niet veel later middels een officiële mededeling het overlijden bevestigde en haar deelneming betuigde aan de naasten.

 

Handige links SHARK Helmets Grand Prix de France:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App