Dankzij een tweede tijd in Q1 heeft Bo Bendsneyder zich op de zestiende plaats gekwalificeerd voor de GP van Portugal. Het was al de vierde keer op rij dat de Nederlandse rijder van NTS RW Racing GP Q2 wist te halen. Teamgenoot Dominique Aegerter strandde in Q1 op de achtste plaats, wat tot gevolg heeft dat hij de race in Portimao om 13.20 uur CET begint vanaf plaats 22.

Aegerter had in FP3 de pech dat hij kostbare trainingstijd miste door een elektronisch probleem. Daardoor kwam de Zwitser niet in de gelegenheid een serieuze gooi te doen naar rechtstreekse plaatsing voor Q2. Bendsneyder had die kans wel en kwam heel dichtbij, maar greep er net naast, met de zestiende tijd.

In Q1 deden beide rijders van NTS RW Racing GP mee voor de eerste vier plaatsen. Aegerter kon dat net niet vasthouden. Met 1.43.814 werd hij achtste. Bendsneyder dreigde eventjes ook de boot te missen, maar perste er in de slotfase een 1.43.280 uit die goed was voor de tweede plaats.

In Q2 verbeterde Bendsneyder die tijd een paar keer. Met de eerste verbetering kwam hij aanvankelijk uit op de tiende plaats, maar een handvol andere rijders was nog net ietsje sneller op het circuit van Portimao. Nog een keer een verbetering van zijn tijd, tot 1.43.013, leverde echter niets extra’s op. De zestiende tijd is slechts 0.470 verwijderd van de snelste tijd. De verschillen zijn zo klein dat de plaatsen 10 tot en met 17 op minder dan een tiende van een seconde van elkaar verwijderd zijn.

Bo Bendsneyder: “Het was een goede dag, met goede tijden, maar ik ben niet blij met de plaats. Zeven honderdste van een seconde is slechts het verschil met de tiende plaats. Dat doet toch wel een beetje pijn. Aan de andere kant moeten we tevreden zijn, want we hebben een flinke stap gemaakt, het tempo is goed en we staan er gewoon goed bij. In Q2 heb ik mijn tijd verbeterd terwijl ik alleen reed. Dat is hartstikke positief. Ik ben klaar om te knokken in de race.”

Dominique Aegerter: “Het is jammer dat ik vanmorgen door een technisch probleem tijd miste om nog een beetje meer te wennen aan de motor en het circuit. Daardoor kwam ik net tekort om een volgende stap te kunnen maken en een paar tienden extra te pakken. Wellicht kunnen we morgen in de warm-up nog wat vinden. Het wordt hoe dan ook een lange en fysiek zware race. Ik verwacht wel dat we een goede kans maken om mee kunnen doen voor de punten, want de motor en de grip zijn prima.”

Handige links Grande Prémio MEO de Portugal 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App