Gridpenalty’s voor Viñales en Morbidelli in Aragon

90
Maverick Viñales - Aragon | foto© Nico Schneider

Maverick Viñales en Franco Morbidelli zijn beiden zaterdagmiddag na afloop van de kwalificatie van de Gran Premio Movistar de Aragón bestraft met een gridpenalty. De Yamaha en de Honda coureur kregen de straf opgelegd vanwege het langzaam rijden op de ideale lijn en daarbij hinderen van Bradley Smith in een snelle ronde.

Voor de als elfde gekwalificeerde Maverick Viñales en de als dertiende gekwalificeerde Franco Morbidelli kreeg de kwalificatie in Aragon zaterdagmiddag nog een vervelend staartje. Tijdens QP1 waren de Yamaha en de Honda coureur betrokken bij een voorval waarbij KTM coureur Bradley Smith duidelijk gehinderd werd in een snelle ronde.

Viñales noteerde in QP1 de snelste rondetijd waarmee hij zich met Takaaki Nakagami alsnog plaatste voor QP2. Morbidelli daarentegen moest in deze sessie genoegen nemen met de derde rondetijd waarmee hij zich als dertiende kwalificeerde voor de race van zondag. Viñales noteerde vervolgens in QP2 de elfde rondetijd, de positie die hij normaalgesproken dus zondag ook in mocht nemen op de startgrid.

Beide coureurs reden in de beginfase van QP1 langzaam op de ideale lijn in bocht 16 waarbij men Bradley Smith duidelijk hinderde terwijl hij in een snelle ronde zat. De racedirectie besloot het voorval met Smith na afloop nogmaals goed te bestuderen om later op de middag beide heren te bestraffen met een gridpenalty. Viñales kreeg te horen dat hij zondag 3 posities in moet leveren en vanaf de veertiende plaats op de grid aan de race moet beginnen, Morbidelli daarentegen werd zes plaatsen teruggezet en zal dus zondag vanaf P19 op de grid aan de wedstrijd moeten beginnen.

Dit betekent nu dat Nakagami, Johann Zarco en Aleix Espargaró een plaats opschuiven naar respectievelijk P11, P12 en P13, en dat Smith, Karel Abraham Valentino Rossi  en Hafizh Syahrin  nu respectievelijk aan de race mogen beginnen vanaf P15, P16, P17 en P18.

Officieel document: GP14_Aragon_18_Vinales_25_Slow_on_line
Officieel document: GP14_Aragon_18_Morbidelli_21_Slow_on_line

 

Handige links Gran Premio Movistar de Aragón:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App