Gridstraffen voor Stefano Manzi en Alonso Lopez na aanvaringen in vrije training

33
Stefano Manzi | Foto © Jan Timmerman

Na de eerste trainingsdag van de Motul TT Assen zijn twee rijders door de FIM MotoGP Stewards bestraft voor onverantwoord rijgedrag. De Italiaanse Moto2 coureur Stefano Manzi zal na zijn aanvaring met Dimas Ekky Pratama vanaf de laatste startplaats moeten vertrekken en Moto3-rijder Alonso Lopez moet zes plaatsen inleveren voor zijn aanvaring met Aron Canet.

De eerste vrije training van de Moto2 klasse werd kortstondig onderbroken na een zware crash van de Indonesiër Dimas Ekky Pratama. De coureur van het Honda Asia Team kwam in De Bult hard met zijn hoofd op het asfalt terecht en verloor kort zijn bewustzijn. De doctoren hebben Pratama wegens een zware hersenschudding ‘unfit’ verklaard voor de rest van het weekend.

Pratama zal vanwege de impact van de crash en de daarbij o.a. opgelopen hersenschudding de komende nacht ter observatie in het ziekenhuis moeten verblijven. Zaterdagochtend kan er meer gezegd worden over de exacte aard van de verwondingen, maar de verwachting is dat de Indonesiër op korte termijn het ziekenhuis van Assen zal mogen verlaten.

De aanleiding voor de zware crash van Pratama was een te ambitieuze inhaalactie van stefano Manzi. De MV Agusta-coureur remde te laat en bracht daarbij zijn concurrent in onbalans. Manzi zelf kon zijn weg vervolgen. De wedstrijdleiding vond zijn rijgedrag dermate ongeoorloofd dat ze hem hebben terugverwezen naar de laatste startplaats op de grid van zondag.

Alonso Lopez kreeg zes plaatsen straf omdat hij in de tweede vrije training in aanraking kwam met Aron Canet. Beide coureurs gingen in de Strubben onderuit. Canet kon zijn weg zelf vervolgen en ook Lopez kwam zonder kleerscheuren uit het voorval.

Handige links Motul TT Assen :

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
TT Festival Assen
Fotoverslag – donderdag
Fotoverslag – vrijdag
Fotoverslag – zaterdag
Fotoverslag – zondag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App