Na een lange periode van onzekerheid is er eindelijk groen licht voor de Molenaar NSF100 Cup. Op zondag 5 juli zal er voor het eerst dit jaar getraind worden op de TT Junior Track in Assen en een week later gaat de competitie van start, die uit een volledig kampioenschap van 8 wedstrijddagen zal bestaan.

Er kon al een tijdje op individuele basis worden getraind op de TT Junior Track in Assen en diverse kartbanen in Nederland en België. In team- of wedstrijdverband was dat nog niet mogelijk, maar achter de schermen is er door de Molenaar NSF100 Cup-organisatie in samenwerking met de KNMV en de organisatie van het NK Junior Motor Racing continue hard gewerkt om een volledig raceseizoen, inclusief trainingen voor aanvang ervan, mogelijk te maken. Op 24 juni zijn er versoepelingen van coronamaatregelen aangekondigd waardoor er vanaf 1 juli weer wedstrijden in de motorsport mogen worden gehouden. Een grote stap, nadat eerder alleen clubwedstrijden werden toegestaan.

Eerder in juni dienden de KNMV en de KNAF, gesteund door NOC*NSF, een protocol in bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. In dat stuk stond uitgewerkt hoe onder strikte voorwaarden, met inachtneming van alle geldende coronamaatregelen er na 1 juli weer geracet en gecrosst zou kunnen worden. Op 24 juni kwam het verlossende antwoord dat het protocol akkoord is bevonden.

Het eerste Molenaar NSF100 evenement van 2020 is een trainingsdag die plaats zal vinden op zondag 5 juli op de TT Junior Track in Assen. Het weekend daarna zal er nog een trainingsdag op zaterdag worden verreden waarna op zondag de eerste wedstrijddag van het seizoen plaats zal vinden. Iedere wedstrijddag bestaat uit 2 races en er wordt naast de TT Junior Track ook gereden op de kartbanen in Berghem en Veldhoven. Het seizoen zal worden afgesloten met de finaleraces op evenemententerrein De Tippe in Staphorst. De wedstrijden zijn onderdeel van het NK Junior Moto Racing.

De volledige (NK Junior Moto Racing) wedstrijdkalender voor 2020 ziet er als volgt uit:

  • Zo 5 juli (training)                           TT Junior Track assen
  • Za 11 juli (training)                         TT Junior Track Assen
  • Zo 12 juli                                        TT Junior Track Assen
  • Za 18 juli                                        Berghem
  • Za 22 augustus                               TT Junior Track Assen
  • Zo 23 augustus                               TT Junior Track Assen
  • Za 29 augustus                               Veldhoven
  • Za 5 of zo 6 september  (ntb)           TT Junior Track Assen
  • Za 26 september                             TT Junior Track Assen
  • Za 10 oktober                                  Staphorst

Speel mee met het MotoGP Jaarspel. Minimaal 1.750 Euro aan prijzen!

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek of door onderstaande QR-code te scannen.* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App