Gulf 12 Hours: Rossi, Marini en Salucci starten vanaf P8

monster-vr46-kessel
Monster VR46 Kessel Team | foto© Sky Racing Team VR46

Valentino Rossi neemt dit weekend samen met zijn vriend Alessio Salucci en halfbroer Luca Marini in een Ferrari 488 GT3 van het Monster VR46 Kessel Team opnieuw deel aan de Gulf 12 Hours autorace. Vrijdag stonden de kwalificaties op het programma en het drietal kwalificeerde zich op het Bahrain International Circuit als achtste voor de zaterdag te verrijden race.

Valentino Rossi komt dit weekend op het Bahrain International Circuit in actie op vier wielen. De 41-jarige Italiaan neemt voor het tweede jaar op rij deel aan de prestigieuze Gulf 12 Hours wedstrijd. Net als een jaar geleden vormt de negenvoudig wereldkampioen ook dit keer een team samen met zijn beste vriend Alessio Salucci en zijn halfbroer Luca Marini.

Het drietal verschijnt aan de start in een Ferrari 488 GT3 van het Zwitserse team Kessel Racing welke voorzien is van de nodige Monster Energy sponsorlogo’s. Vrijdagmiddag stonden de kwalificaties op het programma op het 5.412 kilometer lange circuit in Bahrein. Het drietal kwalificeerde zich uiteindelijk als achtste van de twaalf deelnemende teams voor de zaterdag in twee delen te verrijden en in totaal zes uur durende langeafstand race.

De kwalificatie voor deze race is een iets gecompliceerde aangelegenheid dan het drietal normaalgesproken gewend is binnen het MotoGP wereldkampioenschap. De kwalificatie voor deze race wordt namelijk in drie delen verreden, sessie waarin elke van de drie coureurs in een sessie van 15 minuten de gelegenheid krijgt zijn snelste ronde op de klok te zetten. Na afloop worden de drie snelst gereden rondetijden bij elkaar opgeteld en bepaald deze gemiddelde rondetijd uiteindelijk de kwalificatietijd.

Van het drietal noteerde Marini in de eerste sessie de snelste rondetijd van het gelegenheidstrio. De dit seizoen in de MotoGP klasse debuterende Marini noteerde een snelste rondetijd van 2’01.098 en was daarmee bijna viertiende van een seconde sneller als zijn bekende halfbroer die een tijd van 2’01,370 op de klok wist te zetten. Salucci, die in tegenstelling tot zijn twee teamgenoten geen coureur is, deed het met een snelste ronde van 2’02.289 zeker niet slecht.

Met een gemiddelde rondetijd van 2’01.585 kwalificeerde het drietal zich uiteindelijk dus als achtste voor de zaterdagmiddag te verrijden race.

Met een snelste (gemiddelde) rondetijd van 1’59.716 ging de pole naar Isa Bin Abdulla Alkhalifa, Ben Barnicoat en Martin Kodric die in deze race uitkomen in een McLaren 720S GT3.Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App