Guus Boes zal in 2020 niet als actief wegracecoureur op de circuits te vinden zijn. De 2018 ONK SuperCup 600 kampioen heeft dit nieuws zaterdag 28 december wereldkundig gemaakt

Het leek aan het begin van het seizoen 2019 allemaal zo mooi. Met de ONK SuperCup 600 titel op zak tekende de coureur uit het Noord-Hollandse Oosthuizen een contract met het Duitse Buchner Motorsport en maakte hij in april zijn debuut in de Supersport 600 klasse van het prestigieuze Duitse wegracekampioenschap (IDM).

De samenwerking was echter geen lang leven beschoren want na twee wedstrijdweekenden stapte Boes op bij het team vanwege de nodige technische mankementen aan het materiaal. Na deze breuk vond Boes vervolgens onderdak bij het Nederlandse Benro Racing. Maar ook hier ging het in het tweede IDM-weekend flink mis, Boes brak in het Tsjechische Most namelijk zijn pols. Saillant detail was echter dat de blessure niet het gevolg was van een crash op de baan maar het gevolg was van val met de fiets op een naast het circuit gelegen grindpad.

Leek de blessure in eerste instantie mee te vallen, bij thuiskomst bleek er sprake te zijn van een gebroken schippersbotje en dat betekende meteen het einde van het seizoen, een seizoen dat zo veelbelovend begon maar waarin vervolgens alles wat er mis kon gaan ook zo’n beetje misging.

Ten tijde van de blessure liet de Noord-Hollander weten niet bij de pakken neer te gaan zitten en alles op alles te zetten om in 2020 weer aan de start te kunnen verschijnen. Ondanks diverse aanbiedingen voor komend seizoen heeft Boes net voor het einde van het jaar heeft bekend gemaakt toch komend seizoen niet in actie te komen.

Guus Boes: “Na lang nadenken en overleg met mijn directe omgeving, heb ik besloten niet deel te nemen aan het raceseizoen 2020. Na 6 racejaren kijk ik terug op mooie overwinningen en successen op circuits in heel Europa. Ik wil mijn sponsors, supporters, vrienden en vanzelfsprekend mijn ouders bedanken voor alle steun in de afgelopen 6 jaar.”

Of het niet deelnemen aan het seizoen 2020 definitief het einde betekend van zijn actieve wegracecarrière laat de pas 18-jarige coureur in de aankondiging nog even in het midden.

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App