Guus Boes maakt het IDM seizoen af bij Benro Racing

105
guus-boes
Guus Boes | foto© Damon Teerink

Guus Boes zal de resterende wedstrijden van het 2019 IDM-seizoen aan de start verschijnen in de kleuren van Benro Racing. De 17-jarige coureur en het Limburgse Benro Racing maakten dit nieuws donderdagochtend bekend.

Guus Boes werd vorig jaar kampioen in de ONK SuperCup 600 klasse van de OW Cup. De 17-jarige coureur maakt vervolgens de overstap naar het IDM Supersport kampioenschap, maar de samenwerking met het Duitse team waarvoor hij het eerste deel van het seizoen reed verliep niet naar wens.

Tijdens het IDM-evenement in Zolder besloot Boes per direct weg te gaan bij het team. De coureur uit Oosthuizen en Benro Racing hadden in de winter al met elkaar gesproken en na Zolder kwamen beide partijen weer met elkaar in contact. Mede doordat zowel Benro Racing als Boes samenwerken met Ten Kate Racing Products resulteerde dit contact in een mooie samenwerking voor de rest van het seizoen.

Guus Boes: ‘Ik ben blij dat we na alle problemen en meningsverschillen met een schone lei kunnen beginnen binnen Benro Racing! Ik zie erg uit naar de samenwerking met het personeel van Benro Racing en met mijn nieuwe eigen monteur Stefan Engelen! Mijn dank gaat uit naar Sraar die het vertrouwen en mij heeft en een plek gunt binnen het team. Ook gaat mijn dank uit naar Tristan en alle sponsoren wie dit mogelijk maken voor mij!’

Teammanager Sraar van Rens: ‘Ik kreeg te horen dat Guus stopte bij Buchner, wat ik erg jammer voor Guus vond. Aangezien zijn manager Tristan Lentink en ik eerder gesproken hadden over een samenwerking, heb ik hem gelijk gebeld. Ik wil Kervin Bos en Ten Kate ook bedanken voor hun hulp en contact. Uiteindelijk ben ik blij dat we eruit zijn gekomen, zodat Guus in ons team het IDM succesvol kan afmaken en iedereen kan laten zien wat hij in z’n mars heeft.’

Vanaf de volgende IDM ronde in Schleiz (26 t/m 28 juli) zal Boes binnen Benro Racing te zien zijn op de Yamaha R6. Boes staat momenteel op een elfde plaats in het kampioenschap

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App