De Maleisische Cub Prix CP150 race in Dataran Bandar Penaw is zondag overschaduwd door een tragisch ongeval. De organisatie heeft middels een officieel statement bekend gemaakt dat bij het incident de 22-jarige Hafiz Azman om het leven is gekomen.

Hafiz Azman, één van de talenten in de Maleisische Cub Prix (waar in het recente verleden coureurs als Hafizh Syahrin en Khairul Idham Pawi actief waren en hun eerste stappen zetten op weg naar een internationale wegrace carrière) kwam om het leven na een crash tijdens de laatste race CP150 race in Dataran Bandar Penawar, een nabij de stad Johor gelegen stratencircuit.

Azman was betrokken bij een crash nadat de voor hem rijdende Ahmad Afif Amran ten val kwam en daarbij de omheining geraakt te hebben. De 22-jarige Maleisiër kon vervolgens zijn gevallen landgenoot niet meer ontwijken waarna hij hard met zijn hoofd op het asfalt en tegen de naast de baan staande barriers sloeg. Azman werd na het incident met ernstige verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Enkele uren later kwam de AAM Motorsports, promotor van de Maleisische Cub Prix, met de mededeling dat Mohd Hafiz Nor Azman aan de gevolgen van zijn bij het ongeval opgelopen verwondingen was overleden.

Azman, geboren in 1996, was dankzij zijn talent en prestaties sinds kort opgenomen als coureur in het Team Petronas Sprinta Yamaha CKJ. Naast zijn successen in de CP150 klasse kwam Azman in het verleden uit in de Asia Dream Cup en nam hij meer recentelijk deel aan enkele wedstrijden in de nationale 1000 Superbike en 600 Supersport klasse van het Maleisische wegrace kampioenschap.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl Ap