Hafizh Syahrin keert na dit seizoen terug als coureur in de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. De huidige Red Bull KTM Tech3 MotoGP coureur heeft hiervoor een contract getekend bij het Spaanse Angel Nieto Team.

Na twee seizoen actief te zijn geweest in de MotoGP klasse komt er voor Hafizh Syahrin voorlopige een einde aan dit avontuur. De Maleisiër zal in 2020 namelijk terugkeren naar de Moto2 klasse, de klasse waarin hij in het seizoen 2011 middels een wildcard optreden zijn debuut maakte als Grand Prix coureur.

Syahrin gaat uitkomen voor het Spaanse Angel Nieto Team waar hij de teamgenoot zal worden van de momenteel nog in de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap uitkomende Aron Canet. Het team, dat dit seizoen in de Moto2 klasse aan de start verschijnt met een KTM chassis, zal komend seizoen gebruik gaan maken van Speed Up materiaal.

Hafizh Syahrin: “Ik denk dat we volgend seizoen samen met het Ángel Nieto Team goed werk kunnen leveren. Moto2 is geen nieuwe categorie voor mij omdat ik er al een aantal jaren actief ben geweest, maar nu heb ik een ander chassis, een andere motor met meer vermogen en andere banden. Ik heb al tegen de meerderheid van de rijders in deze klasse gereden en ik denk dat ik me voorin in de strijd kan mengen. Ik zal mijn best doen om een constante top vijf rijder te worden, ik heb vertrouwen in het team omdat ik een aantal mensen binnen team goed ken, ik denk dat we samen goed werk kunnen leveren.”

Syahrin, in Maleisië een nationaal sportheld, mentor en een inspiratiebron voor de jeugdige wegracetalenten, zal ook komend seizoen financieel ondersteunt worden door het Sepang International Circuit, zij maken deze stap dan ook mede mogelijk.

 

Handige linksPTT Thailand Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App