In de derde vrije training voor de Moto2 klasse op de Twin Ring Motegi in Japan was het Hafizh Syahrin die de snelste tijd op de klokken zette. De Maleisiër was op een nog steeds natte baan sneller dan Tom Lüthi en Xavier Simeon. RW Racing GP coureur kwam niet verder dan een teleurstellende 33e plaats. 

Het was de snelste man van de vrijdag, Tom Lüthi, die zich in de openingsfase al snel bovenaan de tijdlijsten meldde en de snelste tijd op de klokken zette. De Zwitser leek meteen het vertrouwen weer te hebben gevonden en kon constante ronden rijden. Leider in het kampioenschap en concurrent Franco Morbidelli kende een mindere start van zijn dag en kwam al vroeg ten val.

Ook Lüthi bleek later voor de tweede keer dit weekend in de fout te gaan en remde zijn Kalex in bocht 5 onderuit; de Zwitser bleef ongedeerd.

Niet veel later was het Hafizh Syahrin die het tempo opschroefde en naar de eerste plaats kwam. De Maleisiër, met als bijnaam Pescao (vis), wist na een sterk optreden op vrijdag ook op zaterdag snelle ronden te rijden op het Japanse circuit.

De tijd van Syahrin werd niet meer verbeterd en het waren Lüthi en Simeon die achter de Maleisiër eindigden. Bagnaia, Morbidelli, Cortese, Nagashima, Oliveira, Pasini en Alex Márquez maakten de top tien compleet.

Er was wederom een behoorlijk aantal valpartijen te zien waaronder Jorge Navarro, Edgar Pons, Marcel Schrötter, Tarran MacKenzie, Takaaki Nakagami, Alex Márquez en Augusto Fernandez. Allen bleven ongedeerd.

Handige links Motul Grand Prix of Japan:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag