Het dorpscentrum van Hengelo stond vrijdagavond vol met mensen om de coureurs te ontvangen na afloop van de rijdersparade voor de Road Races op de Varsselring. De rijders en teams werden vervolgens door organisator Hamove gepresenteerd aan het enthousiaste publiek. Zaterdag 11 mei zijn de trainingen voor het evenement en zondag staan er vijftien wedstrijden op het programma.

Vrijdag in de loop van de dag arriveerden de rijders en teams op het rennerskwartier van de Varsselring. Het evenement heeft een hoog internationaal gehalte, want in alle klassen staan er buitenlandse rijders aan de start. Bij het hoofdnummer, het Internationale Road Race Championship (IRRC), komen de rijders uit heel Europa. Kort voor 19:00 uur stelden de rijders zich op rond de Molenbocht om vervolgens in een grote stoet richting het dorpscentrum te rijden. De coureurs en het aanwezige publiek genoten zichtbaar van het tafereel.

Na een parade van ongeveer vijf kilometer kwamen de rijders aan in de Spalstraat, het dorpscentrum van Hengelo. De rijders parkeerden hun motoren en de toeschouwers konden de coureurs en hun machines van dichtbij bekijken. De speakers van het circuit haalden diverse rijders naar het podium voor een interview, waaronder zevenvoudig wereldkampioen zijspannen Tim Reeves die dit weekend aan de start staat in Hengelo. Daarnaast kwamen er ook een aantal lokale Hamove-coureurs aan het woord zoals Michael Hofman en de rijders van Performance Racing Achterhoek onder aanvoering van Tonny Wassink.

Zaterdagmorgen (11 mei) 8:30 uur begint de actie op de Varsselring. Alle klassen gaan in de loop van de dag twee kwalificatietrainingen rijden. De categorieën die op het programma staan zijn: IRRC Superbike, IRRC Supersport, BeNeLux Trophy Superbike, BeNeLux Trophy Supersport, ONK-BK Zijspannen, Camathias Cup, 2-Stroke, NK Classics – IHRO en Belgian Twin Trophy. De racedag begint zondagmorgen (12 mei) om 9:00 uur met in totaal vijftien wedstrijden op één dag.

Voor meer informatie over het evenement, kijk dan op www.hamove.nl.

 

Handige links International Road Races Hengelo (GLD)

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App