Drie Nederlanders, te weten Rob Hartog, Glenn van Straalen en Jamie van Sikkelerus, stonden zondag in Misano aan de start tijdens de zevende ronde van het FIM Supersport World Championship. 

Na de sterke trainingsdagen had Rob Hartog op iets meer gehoopt dan de achttiende plaats in de World Supersport race op Misano. De verschillen in de wedstrijd waren echter klein richting de punten. Overall heeft Team Hartog – Against Cancer een goed gevoel overgehouden aan het weekend en dat nemen zij mee naar de komende races.

Rob Hartog (P18): “Ik had op iets meer gehoopt in de race. Het lukte mij niet om het tempo van de trainingen te rijden en dat is wel jammer. Er was weinig grip en mijn ritme lag niet hoog genoeg. Al scheelde het niet veel, want ik zat niet ver van de groep voor P13. Kleine kanttekening is wel dat er zes wildcardrijders voor ons zijn geëindigd. We hebben het dus van de vaste rijders niet slecht gedaan, maar daar koop je niets voor. Over het hele weekend gezien hebben we wel een stap gemaakt en dat goede gevoel nemen we naar de volgende wedstrijden!”

Glenn van Straalen kende een lastig weekend in de World Supersport op Misano. Vanaf de eerste trainingsdag was de 18-jarige coureur zoekende naar het juiste tempo. Op de wedstrijddag wist Van Straalen wel een stap te maken en wist hij zich in de race op te werken naar een twintigste plaats in de einduitslag.

Glenn van Straalen (P20): “Het was een lastige race. Ik kwam na de start goed naar voren en zat bij het juiste groepje, maar ik maakte een foutje waardoor ik de aansluiting verloor. Het hele weekend hadden we niet echt het juiste tempo en dan lukt het ook niet om het gat dicht te rijden. We zijn vrijdag niet goed begonnen en dan loop je het hele weekend achter de feiten aan. Maar we zijn gefinisht en dat is belangrijk voor het vertrouwen. We gaan ervoor om de snelheid terug te vinden op Donington Park!”

Jaimie van Sikkelerus wist zich als negentiende te kwalificeren voor de World Supersport race in Misano met kleine verschillen naar de top-tien. Na een slechte start stond Van Sikkelerus een inhaalwedstrijd te wachten. Nadat de Honda-coureur een aantal plaatsen had gewonnen, kwam hij in de vijfde ronde bij een inhaalactie ten val en was zijn wedstrijd helaas vroegtijdig voorbij.

Jaimie van Sikkelerus (DNF): “De Superpole verliep positief en ik wist mijn rondetijd flink te verbeteren. Ik had een slechte start. De toeren vielen weg en ik verloor veel plaatsen. Ik kwam een aantal plaatsen naar voren en bij een inhaalactie moest ik heel laat remmen. Ik voelde de motor helemaal dwars gaan en bij insturen brak de achterkant weg. Ik heb de motor nog wel weer opgepakt, maar mijn remmen werkten niet meer. Erg zonde, want het gevoel was goed na de kwalificatie.”

Het eerstvolgende World Supersport evenement dat op de kalender staat wordt verreden van 05-07 juli op het circuit van Donington Park.

 

Handige links Pata Riviera Di Rimini Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App