De Nederlanders in de WorldSSP klasse kwamen zondagmiddag nog wel in actie voordat de hemelsluizen open gingen boven het Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari di Imola en door de regen de rest van het programma werd afgelast. In onderstaand artikel een reactie van de coureurs zelf over hoe zij hun eigen race hebben beleefd. 

De dag op het Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari di Imola begon regenachtig waardoor de coureurs de warm-up op een natte baan moesten verrijden. Echter droogde het vervolgens op waardoor de Superpole race van de WorldSBK klasse en de race van de WorldSSP klasse zonder problemen op droog asfalt konden worden verreden. Deze spectaculaire World Supersport race werd gewonnen door Randy Krummenacher door in de laatste ronde voorbij te gaan aan teamgenoot Federico Caricasulo. Voor de Nederlanders was het echter een lastige race en hadden Rob Hartog, Glenn van Straalen en Jaimie van Sikkelerus alle drie te maken met hun eigen problemen.

Rob Hartog (P16): “Het was balen dat ik vanaf de laatste positie moest vertrekken, maar het is wat is. Ik had een hele goede start en lag na een paar bochten al negentiende. Het duurde daarna even wat te lang voordat ik in mijn ritme kwam. In het tweede deel van de race kon ik naar de rijders voor mij toe rijden en nog zestiende worden. We hadden graag een punt gepakt, maar gezien de omstandigheden moeten we hier tevreden mee zijn. Het was een goede race voor mijn vertrouwen en ritme, wat belangrijk is voor de komende wedstrijden.”

Jaimie van Sikkelerus (P17): “Het begin van de wedstrijd was erg goed, ik wist de aansluiting te behouden met de groep voor de punten. In het tweede deel van de race kon ik, mede vanwege mijn blessures het tempo niet vasthouden. Erg balen, want er waren zeker punten haalbaar geweest vandaag in Italië.”

Glenn van Straalen (DNF): “Niet de race waarop we hadden gehoopt na de goede kwalificatie. Mijn start was goed, maar ik verloor daarna een aantal posities in de eerste ronden. Ik probeerde daarna in mijn ritme te komen, maar het was een zware race. Met nog zeven ronden te gaan werd ik van de baan gehaald vanwege een technisch probleem. (Steen door radiateur, GF) Erg jammer om het weekend zo te eindigen. Ik wil het team bedanken voor hun harde werk!”

Het volgende WorldSBK evenement is over vier weken van 7 t/m 9 juni op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto.

 

Handige links Pirelli Italian Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App