Alvaro Bautista en Leon Haslam hebben zich woensdag in Jerez voor het eerst laten zien op hun nieuwe Team HRC CBR1000RR-R motoren. Ondanks dat het tweetal hun eerste ronden reed in gezelschap van hun WorldSBK collega’s is er nog geen sprake van een echte krachtmeting, regen, lage temperaturen en een natte baan gooien namelijk vooralsnog roet in het eten tijdens de eerste WorldSBK Test van 2020.

Na het voltooien van diverse privé-testen in Japan en Spanje heeft het nieuwe Honda World Superbike-team met Alvaro Bautista en Leon Haslam woensdag in Jerez haar eerste publieke kilometers gemaakt.

Rond de klok van 11:30 uur gingen in Jerez de pitboxen deuren van het nieuwe Team HRC open. Onder grote belangstelling van de aanwezige journalisten werden de nieuwe Honda CBR1000RR-R motoren warm gedraaid waarna Bautista en Haslam niet veel later voor het eerst naar buiten gingen op de nog grotendeels natte baan.

Los van de gereden rondetijden begon de dag niet geheel voortvarend voor Bautista. De Spanjaard kwam namelijk al in zijn eerste run in bocht 6 ten val. De Spanjaard bleef daarbij zelf ongedeerd maar het zorgde, naast de al moeilijke omstandigheden, wel voor de nodige vertraging. Haslam daarentegen lijkt minder moeite te hebben met de moeilijk omstandigheden, de Brit was namelijk vrij vlot in de bovenste gelederen op de tijdlijst te vinden.

 

 


Gedurende de dag stopte het wel met regenen maar vanwege de lage temperaturen zijn de rondetijden nog ongeveer 15 seconden langzamer dan de in november gereden snelste tijden op een droge baan. Ook niet iedereen neemt het risico om naar buiten te gaan, zo blijven o.a. het Kawasaki Racing Team WorldSBK Jonathan Rea en Alex Lowes vanwege de omstandigheden de eerste dag binnen.

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App