Leon Haslam en Richard Cooper hebben op zondag in regenachtige omstandigheden de tweede en derde British Superbike race van het weekend gewonnen op Brands Hatch nadat Glenn Irwin de eerste race op zaterdag won en Haslam de titel daarbij in de wacht sleepte. Ook kwamen er dit weekend weer Nederlanders in actie.

In het laatste raceweekend van het Bennetts British Superbike Championship dit seizoen werden er dit weekend maar liefst drie races verreden in plaats van de gebruikelijke twee. Glenn Irwin was in de eerste race op zaterdagmiddag het sterkst voor Jake Dixon waardoor Leon Haslam, die als zesde over de streep kwam, de titel behaalde. Op zondag werden de laatste twee races van het seizoen verreden maar de weersomstandigheden waren allesbehalve ideaal met veel neerslag.

Race 2
Andrew Irwin wist het beste te starten vanaf de eerste rij voor Leon Haslam, Tommy Bridewell en Jake Dixon en nam de leiding in handen. Echter hield de Be Wiser Ducati coureur het niet lang vol en crashte hij al in de derde ronde van de race. De voornamelijke oorzaak van deze valpartij was de regen die gestaag begon te vallen boven het Engelse circuit.

Het zou een chaotische race worden met zeer veel crashes waarbij uiteindelijk maar liefst twaalf coureurs ten val kwamen. De Australiër Jason O’Halloran lag lange tijd aan de leiding maar uiteindelij kwas Haslam degene die de minste fouten maakte en met de British Superbike titel op zak de race wist te winnen voor Bridewell en O’Halloran. Daarachter waren het Cooper, Iddon, Hickman, Irwin, Ray, Brookes en Elliott in de top tien.

Race 3
Richard Cooper nam meteen de leiding in handen vanaf de start met Jason O’Halloran, Leon Haslam en Tommy Bridewell kort achter zich. Opnieuw waren er veel uitvallers in de race door de regenachtige omstandigheden waarbij Cooper uiteindelijk een maatje te groot was voor de rest van het veld en op dominante wijze zijn eerste British Superbike overwinning van het seizoen behaalde voor Bridewell en Dixon. Verder waren het Iddon, Brookes, Haslam, Rea, O’Halloran, Hickman en Barrier in de top tien. Voormalig Moto3 wereldkampioen Danny Kent finishte als twaalfde tijdens zijn eerste weekend in het British Superbike Championship op een Suzuki GSX-R1000.