Twee keer winst voor Leon Haslam op Oulton Park

125
leon-haslam
Dubbel winnaar Leon Haslam | foto© JG Speedfit Kawasaki

Leon Haslam heeft maandagmiddag beide British Superbike races gewonnen op Oulton Park. Tijdens de op de ‘Bank holiday’ verreden races was de Kawasaki coureur in race 1 het sterkst voor Jake Dixon en Shane Byrne en in race 2 in een spannend duel de winnaar voor Jason O’Halloran en Dixon.

Op een zeer zonnig Oulton Park werden op maandag 7 mei de British Superbike races verreden. Tijdens de kwalificatie een dag eerder was het Shane Byrne die de pole pakte voor Jake Dixon en Glenn Irwin, de tweede startrij bestond uit Leon Haslam, Jason O’Halloran en Luke Mossey.

Race 1
Het was polesitter Byrne die slecht van start ging en in de eerste bocht terugviel naar de vijfde positie. Dixon nam de leiding in handen voor Haslam, Ray en Irwin. Het waren Dixon en Haslam die na een aantal ronden weg wisten te rijden van de achtervolging en het zouden uitvechten om de overwinning. Irwin kwam ten val waarna zes andere coureurs ook een crash meemaakten.

Haslam wist Dixon van zich af te houden en uiteindelijk met een marge van anderhalve seconde de eerste race op zijn naam te schrijven. Shane Byrne maakte het podium compleet, verder waren het Ray, O’Halloran, Brookes, Buchan, Bridewell, Tarran MacKenzie en Cooper in de top tien.

Race 2
Doordat Haslam in de eerste race de snelste rondetijd had gereden mocht de Brit de tweede race vanaf pole position beginnen voor Dixon en Ray. Het was O’Halloran die in de beginfase de leiding in handen nam waarbij alleen Haslam het tempo van de Australiër kon volgen. Het tweetal bleef de gehele race dicht bij elkaar en voerden een hevige strijd voor de koppositie. Uiteindelijk wist Haslam dit spel het best te spelen en de Kawasaki coureur wist met een verschil van slechts 0.086 seconde zijn tweede overwinning van de dag te behalen voor O’Halloran. Dixon finishte als derde met Byrne kort achter zich. Verder waren het Irwin, Brookes, Ray, Buchan, Cooper en Bridewell in de top tien.

Nederlanders
Ook kwamen er wederom Nederlanders in actie tijdens het British Superbike evenement op Oulton Park. Jorel Boerboom, Mike Brouwers en Tomas de Vriesgingen van start in de nieuwe GP2 klasse die tegelijk verreden wordt met de British Supersport klasse. Boerboom finishte als 23e in de eerste race en kwam in de tweede race als 17e over de streep, Brouwers behaalde een 24e en 18e plaats en De Vries pakte de 26e en 22e posities.

Het volgende British Superbike evenement zal plaatsvinden in het weekend van 15, 16 en 17 juni op het circuit van Snetterton.