Leon Haslam heeft zondagmiddag ook de tweede British Superbike race gewonnen op het TT Circuit Assen en pakt daarmee de dubbel. De Kawasaki coureur wist in de slotfase Josh Brookes en Peter Hickman achter zich te houden die als tweede en derde over de streep kwamen. In de beginfase van de wedstrijd waren er twee hachelijke incidenten te zien ter hoogte van de Geert Timmer bocht. 

Zondagmiddag om 16:30 uur gingen de lichten uit op het TT Circuit Assen voor de tweede British Superbike race. De zon was inmiddels enigszins verdwenen achter de wolken waardoor ook de temperatuur wat lager was maar het bleef droog. Peter Hickman mocht dankzij zijn snelste raceronde, wat een nieuw British Superbike ronderecord bleek te zijn, vanaf pole position starten voor Leon Haslam en Tarran Mackenzie.

Hickman kende een zeer goede start en ging als leider de Haarbocht in voor een zeer goed gestarte Richard Cooper en Jake Dixon. Voor Michael Laverty en Dean Harrison ging het al ter hoogte van de Ossebroeken mis waarbij Laverty ten val kwam en Harrison daardoor door de grindbak moest.

Hickman had in de eerste ronde al een voorsprong van ongeveer een seconde opgebouwd toen het volledig mis ging in de Geert Timmer bocht. Tarran Mackenzie kon ternauwernood een high-side voorkomen maar ging daarbij enigszins van het gas af. Daardoor moesten de coureurs achter hem, waaronder Glenn Irwin, Gino Rea en Dan Linfoot ook van het gas af waardoor er een soort kettingreactie ontstond. Laatstgenoemde raakte daardoor het achterwiel van Haslam voor hem waardoor hij ten val kwam. Een zeer angstaanjagend moment aangezien Irwin over zijn rug reed en Linfoot daarbij veel pijn had waarbij later bleek dat de Engelsman daar wonderbaarlijk genoeg geen breuken aan over had gehouden. Bridewell kon de Honda van Linfoot niet ontwijken waardoor de twee machines vlammend naast de baan terecht kwamen. Er kwam geen rode vlag maar door middel van een safety car was er tijd om alles op te ruimen en kon de race zonder oponthoud weer worden hervat.