Hector Barbera is door de Spaanse rechter veroordeeld tot een werkstraf van 22 uur en het inleveren van zijn rijbewijs voor een periode van een jaar. De Moto2 coureur kreeg de straf na zijn arrestatie voor te snel – en onder invloed van alcohol rijden in zijn auto in de straten van Valencia.

Eén ding is zeker: Hector Barberà heeft het niet makkelijk op het moment. Gaat het op de circuits allemaal al niet van een lijen dakje na zijn terugkeer vanuit de MotoGP naar de Moto2 klasse – de Spanjaard wist tot nu toe dit seizoen met een elfde plaats zijn beste resultaat te scoren – naast de baan is het nog erger nadat hij zich eerder deze week wederom flink in de nesten heeft gewerkt.

Afgelopen donderdag werd de Spanjaard gearresteerd voor te hard rijden onder invloed van alcohol, terwijl hij terugkwam van een verjaardagsfeest met vrienden. (lees ook: Hector Barberá gearresteerd na rijden onder invloed) Hij werd staande gehouden door de politie in Valencia, de rijder bleek een alcoholpromillage van 0.6 in zijn bloed te hebben, teveel volgens de Spaanse wet.

Het levert de team Pons HP 40 coureur een taakstraf van 22 uren op en moet hij daarnaast zijn rijbewijs voor een periode van een jaar inleveren.

Barbarà meldt het volgende over de situatie: “Het is geen makkelijke tijd en ik heb een serieuze fout gemaakt. De wet moet gerespecteerd worden en ik heb spijt van mijn gedrag.”

Het is overigens niet de eerste keer dat Barbera op deze manier over de schreef ging, waar hij in 2014 ook al gearresteerd werd terwijl hij zijn Maserati bestuurde zonder rijbewijs nadat deze eerder al was ingetrokken.

Update: PONS Racing beëindigt het contract met Héctor Barberá

Na de laatste gebeurtenissen in Valencia met de coureur Héctor Barberá in de nacht van woensdag op donderdag hebben Pons Racing en Héctor Barberá hun onderlinge contract per direct beëindigd.

PONS Racing bedankt Héctor Barberá voor zijn diensten en wenst hem het allerbeste voor de toekomst.