Voor Hector Barberá heeft de voorbereiding op het 2017 MotoGP seizoen een flinke deuk opgelopen. De Spaanse MotoGP coureur kwam woensdag op het Ricardo Tormo Circuit in Valencia ten val waarbij hij een gebroken linker sleutelbeen opliep.

Hector Barbera kwam woensdagmiddag ten val tijdens een privé training in Valencia. Direct na de crash was duidelijk dat hij bij de crash zijn linker sleutelbeen had gebroken. Inmiddels is ook duidelijk dat er een operatie noodzakelijk is en de Reale Esponsorama Racing coureur zal donderdagochtend naar Barcelona afreizen om daar later op de dag door de bekende dr. Xavier Mir in het Dexeus ziekenhuis geopereerd te worden.

Hoe lang het herstel zal duren is nog niet duidelijk. Wel is het al zo goed als zeker dat de Ducati satelliet coureur volgende week (10 t/m 12 maart) de MotoGP test op het Losail International Circuit aan zich voorbij moet laten gaan.

Of Barbera op tijd hersteld zal zijn om deel te nemen aan de eerste Grand Prix van het seizoen van 23 t/m 26 maart op hetzelfde Losail International Circuit in Qatar is nog niet bekend, hierover hoopt de Spanjaard meer duidelijkheid te krijgen na de operatie.