Moto2 coureur Hector Barbera heeft zichzelf opnieuw flink in de nesten gewerkt. De Spanjaard werd in de nacht van woensdag op donderdag bij een verkeerscontrole in Valencia gearresteerd nadat er te hoog alcoholpromillage in zijn bloed werd aangetroffen.

Opnieuw juridische problemen voor Moto2 coureur Hector Barberá: de Pons HP40 werd donderdagochtend vroeg door de plaatselijke politie van Valencia gearresteerd omdat hij positief was bij een test om het alcoholgehalte in het bloed te beoordelen.

Barbera werd in eerste instantie staande gehouden vanwege zijn veel te hoge snelheid waarmee hij in zijn snelle Audi RS6 door de straten van Valencia reed. Bij de controle roken de politieagenten onraad waarna hij een alcohol test moest ondergaan, een test die dus verkeerd uitpakte en de Moto2 coureur opnieuw flink in de problemen lijken te brengen.

De Spaanse politie heeft Barbera hierna gearresteerd en in voorlopige hechtenis genomen. Vrijdagochtend zal de Spanjaard worden berecht voor een misdrijf tegen de verkeersveiligheid zoals in het politiebericht wordt vermeld.

Het is niet de eerste keer dat Barbera in aanraking komt met de Spaanse justitie. Zo werd hij in 2014 gearresteerd tijdens het rijden in een Maserati terwijl zijn rijbewijs op dat moment ingevorderd was. Een jaar daarvoor was het ook al raak, hij werd toen veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes maanden wegens het mishandelen van zijn toenmalige vriendin. Hij ontliep toentertijd een gevangenisstraf van zes maanden door een taakstraf te accepteren, een groot aantal uren vrijwillig te werken in opdracht van de Spaanse sociale dienst en een contact verbod te accepteren en uit de buurt van zijn slachtoffer te blijven.

Of dit nog niet genoeg is werd Barbera ook al in 2012 eens staande gehouden door de politie in Valencia vanwege asociaal rijgedrag. Hij negeerde destijds een aantal op rood staande verkeerslichten nadat hij al opgevallen was vanwege een veel te hoge snelheid. Ook destijds was zijn alcoholpromillage te hoog. Nadat hij in het openbaar een verklaring had afgelegd waarin hij zichzelf verontschuldigde voor ‘een daad van onverantwoordelijkheid’ kwam hij er toen vanaf met een waarschuwing en een flinke reprimande.