Hector Barbera heeft tijdens de eerste vrije training van de NeroGiardini Motorrad Grand Prix von Österreich de snelste tijd op de klok gezet. De Spanjaard bleef Andrea Dovizioso en landgenoot Dani Pedrosa voor tijdens de sessie op vrijdagochtend.

Bijna alle MotoGP coureurs waren meteen op de baan te vinden. Op donderdag tijdens de pré-event persconferentie werd aangegeven dat het weer weleens een rol zou kunnen gaan spelen. Met de onzekere weersvoorspellingen wilde iedereen zoveel mogelijk gebruik maken van de droge omstandigheden. Nadat iedereen hun eerste serieuze rondes had gereden was het leider in het kampioenschap Marc Marquez die na tien minuten in de training de lijst aanvoerde.

Ongeveer halverwege de sessie begonnen veel rijders aan hun tweede run. Andrea Dovizioso reed in de eerste vrije training met de veelbesproken nieuwe aerodynamische fairing en zette met nog een kwartier te gaan de snelste tijd tot dan toe op de klok.

Met alle rijders op de baan tijdens de laatste paar minuten werden er veel tijden verbeterd. Hector Barbera was de eerste die onder de gezette tijd van Andrea Dovizioso door ging. Alleen Dovizioso zelf wist nog iets harder te gaan maar zijn rondetijd werd hem even later ontnomen omdat hij te ver buiten de baan kwam. Hierdoor bleef Barbera op P1 en kwam niemand meer aan de 1’24.631 van de Spanjaard. Dovizioso, Dani Pedrosa, Maverick Viñales en Marc Marquez maakten de top vijf compleet.

Johann Zarco, die aan het begin van de training nog een uitstapje maakte in de grindbak maar zijn motor overeind wist te houden, werd zesde voor Danilo Petrucci, Scott Redding, Jorge Lorenzo en Cal Crutchlow.

Valentino Rossi wist uiteindelijk niet in de top tien te rijden en eindigde deze FP1 op een twaalfde plaats.

 

Handige links NeroGiardini Motorrad Grand Prix von Österreich:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag